News

Cât plătește un român pentru o zi de schi la Poiana Brașov. Suma nu e la îndemâna oricui

Care este suma de bani pe care o plătește un român pentru o zi de schi la Poiana Brașov. În 2023, stațiunea din Ardeal vine cu prețuri deloc de neglijat.
03.12.2023 | 15:11
Cat plateste un roman pentru o zi de schi la Poiana Brasov Suma nu e la indemana oricui
Suma de bani pe care o plătește un român pentru o zi de schi pe pârtiile din Poiana Brașov. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cât plătește un român pentru o zi de schi la Poiana Brașov? Iată o întrebare la care răspunsul, în 2023, nu este unul deloc pe placul turiștilor. Tarifele au crescut considerabil în comparație cu anul trecut.

Suma de bani pe care o plătește un român pentru o zi de schi pe pârtiile din Poiana Brașov

Poiana Brașov este considerată de mulți cea mai frumoasă și mai dotată stațiune de schi din România. Dat fiind acest aspect, prețurile pentru turiștii care îi trec pragul sunt și ele pe măsură.

ADVERTISEMENT

Aici, skipass-ul de o zi pentru adulți costă 200 lei (40 euro). Vorbim de o creștere de la 170 de lei, cât era anul trecut. Pentru copii, suma este de 120 lei, în creștere de la 100 lei anul trecut. Poiana Brașov are 25 km de domeniu schiabil, iar cea mai lungă pârtie are peste 3.200 de metri.

Aceasta nu este însă suma finală pe care o achită un turist. Românii care ajung aici trebuie să mai ia în considerare și cele șase ore de parcare. Ele costă 15 lei. Iar cheltuielile nu se opresc aici.

ADVERTISEMENT

Echipamentul de schi complet este 90 de lei, snowboard-ul – 100 de lei, pentru copii – 70 de lei. Tot echipamentul, adică cască, schiuri, beţe şi clăpari”, spune Dan Aprodu, angajat al unui centru de închirieri, potrivit Observatornews.ro.

Dacă tragem linie și facem calculul vedem cum, fără cazare și masă, o zi de schi în Poiana Brașov îl costă pe un simplu turist suma de 365 de lei. Așadar, un weekend de schi la Poiana Brașov pentru o familie cu doi copii va ajunge la un preț destul de piperat.

ADVERTISEMENT

Care sunt tarifele în celelalte stațiuni

Vi se par mari tarifele la Poiana Brașov? Ei bine, aflați că în celelalte stațiuni importante abonamentele pentru o zi pe instalațiile de cablu sunt și mai piperate. Predealul este, în 2023, una dintre cele mai scumpe stațiuni de schi din România.

Aici, un skipass de o zi pentru un adult s-a scumpit în acest sezon la 265 lei (55 euro), de la 230 lei sezonul trecut. Pentru copii, prețul a crescut în 2023 la 125 lei (25 euro), de la 110 lei anul trecut, conform Teleferic.ro.

ADVERTISEMENT

Dacă ne referim la Sinaia, aici un skipass de o zi costă între 210-230 de lei (46 euro) pentru un adult, la fel ca sezonul trecut, dar în creștere de la 120 lei cât era în 2021, iar pentru un copil: între 135-150 de lei.

ADVERTISEMENT