News

Lista pârtiilor de schi deschise în minivacanța de 1 Decembrie. Care sunt tarifele

Lista pârtiilor de schi care vor fi deschise începând de mâine, 30 noiembrie. Turiștii sunt așteptați în minivacanța de 1 Decembrie.
29.11.2023 | 23:48
Lista partiilor de schi deschise in minivacanta de 1 Decembrie Care sunt tarifele
Lista pârtiilor de schi deschise în minivacanța de 1 Decembrie. Foto descriptiv Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lista pârtiilor de schi deschise în minivacanța de 1 Decembrie. Zilele libere sunt așteptate de români cu nerăbdare, mai ales că sezonul de schi se deschide mai devreme în acest an. Mulți dintre ei au în plan să ajungă în stațiunile de la munte.

Lista pârtiilor de schi deschise în minivacanță

Joi, 30 noiembrie, se dă startul sezonului de schi în România. Primăria Municipiului Brașov a transmis că pârtiile din Masivul Postăvaru așteaptă turiștii în minivacanță. De altfel, este pentru prima oară în ultimii ani când vor fi deschise încă de la finalul lui noiembrie.

ADVERTISEMENT

„De joi, 30 noiembrie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvaru. Find pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie.

De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion şi Bradul”, au anunțat, marți, 28 noiembrie, autoritățile din municipiul Brașov, cu privire la deschiderea sezonului.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată având în vedere că deja sunt condiții specifice practicării sporturilor de iarnă. În zona superioară a Masivului Postăvaru a nins abundent în acest an. Stratul de zăpadă bătută pe pârtie are 30 de cm.

Turiștii vor plăti mai mult cu 17 %

Însă, turiștii vor plăti mai mult în 2023. Tarifele au fost majorate cu 17%. De exemplu, o cartelă cu zece puncte a ajuns să coste 65 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

„În ceea ce priveşte noile tarife, cea mai mare influenţă a avut-o modificarea cotei TVA de la 5% la 19%, respectiv o majorare de 14%, la care s-a adăugat creşterea cheltuielilor cu energia şi salarizarea, de 3% (majorare sub rata inflaţiei, de 8,1%, octombrie 2022 – octombrie 2023). Astfel, s-a ajuns la o medie a majorării tarifelor cu 17%”, a adăugat Primăria Brașov, conform presei locale.

În schimb, locuitorii din Brașov vor avea, în fiecare zi de miercuri, o reducere de 50 la sută. Totodată, persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora vor plăti cu 10 la sută mai puțin în acest an, conform autorităților.

ADVERTISEMENT

Joi, de Sfântul Andrei, se vor deschide și pârtiile în Predeal, la Straja, Buscat din Cluj și la Cavnic în Maramureș. De altfel, stațiunea Rânca, aflată pe Transalpina, se pregătește și ea pentru turiști, urmând să fie deschis sezonul de schi, zilele viitoare.

ADVERTISEMENT