News

Cât plătește un român statului în 35 de ani de muncă. Suma este ireală

Cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani cu contract de muncă. Suma este impresionantă.
12.06.2023 | 09:35
Cat plateste un roman statului in 35 de ani de munca Suma este ireala
Cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani cu contract de muncă. Suma este impresionantă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât plăteşte un român statului în 35 de ani de muncă. Suma este ireală. Un studiu care arată statistici financiare din Europa a scos la iveală veniturile care se duc către bugetul de stat de la o persoană cu vechime la locul de muncă.

Cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani cu contract de muncă. Suma este impresionantă

Eurostat a dezvăluit cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani, în condițiile în care are încheiat un contract de muncă. Suma este impresionantă și destul de greu de recuperat de oameni.

ADVERTISEMENT

Luând în calcul vârsta minimă de pensionare în Uniunea Europeană, care este de 65 de ani, asta înseamnă că o persoană care lucrează începând de la 30 de ani va achita, în medie, aproximativ 315.000 de lei către bugetul de stat.

În clipa în care iese la pensie trebuie să trăiască 14 -15 ani pentru a-și putea primii bani înapoi pentru perioada de 35 de ani în care a cotizat. Concret, ar trebui să supraviețuiască până la împlinirea vârstei de 80 de ani.

ADVERTISEMENT

Din păcate, lucrurile sunt greu de atins pentru că speranța de viață nu atinge această limită, ci este vorba de 72 de ani. Și cum românii obișnuiesc să se angajeze de la o vârstă destul de mică, datele arată că aceștia achită către bugetul de stat o perioadă și mai lungă.

Spre exemplu, o persoană care se angajează la 20 de ani și care lucrează până la vârsta pensionării, de 65 de ani, ajunge să lucreze, în realitate, 45 de ani. În toată această perioadă cotizează către statul român cu suma de 472.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că după ieșirea la pensie trebuie să mai trăiască cel puțin 22 de ani pentru a-ți recupera banii. Acest lucru este confirmat și de economiștii români care trag un semnal de alarmă în această privință.

Vârsta de pensionare, majorată? Ce spun politicienii

Foarte multe persoane se întreabă dacă vârsta de pensionare va fi majorată în următoarea perioadă. Un document trimis de Guvern la Bruxelles arată că acest lucru este luat în calcul, însă politicienii susțin că nu se pune această problemă.

ADVERTISEMENT

„Nu s-a discutat creşterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opţiunea pentru a rămâne în viaţa activă, ceea ce este total diferit. Opţiune pe care o ai şi acum, doar că ai nevoie de acord şi să rămâi mai mult la muncă de la an la an.

Uitându-ne la cifre am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, aşa că ne-am gândit să lăsăm această opţiune”, spunea Raluca Turcanu în 2021, conform zf.ro.

ADVERTISEMENT
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!