News

Cât plătește un român statului în 35 de ani de muncă. Suma este ireală

Cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani cu contract de muncă. Suma este impresionantă.
12.06.2023 | 09:35
Cat plateste un roman statului in 35 de ani de munca Suma este ireala
Cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani cu contract de muncă. Suma este impresionantă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât plăteşte un român statului în 35 de ani de muncă. Suma este ireală. Un studiu care arată statistici financiare din Europa a scos la iveală veniturile care se duc către bugetul de stat de la o persoană cu vechime la locul de muncă.

Cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani cu contract de muncă. Suma este impresionantă

Eurostat a dezvăluit cât achită un singur angajat statului român dacă lucrează timp de 35 de ani, în condițiile în care are încheiat un contract de muncă. Suma este impresionantă și destul de greu de recuperat de oameni.

ADVERTISEMENT

Luând în calcul vârsta minimă de pensionare în Uniunea Europeană, care este de 65 de ani, asta înseamnă că o persoană care lucrează începând de la 30 de ani va achita, în medie, aproximativ 315.000 de lei către bugetul de stat.

În clipa în care iese la pensie trebuie să trăiască 14 -15 ani pentru a-și putea primii bani înapoi pentru perioada de 35 de ani în care a cotizat. Concret, ar trebui să supraviețuiască până la împlinirea vârstei de 80 de ani.

ADVERTISEMENT

Din păcate, lucrurile sunt greu de atins pentru că speranța de viață nu atinge această limită, ci este vorba de 72 de ani. Și cum românii obișnuiesc să se angajeze de la o vârstă destul de mică, datele arată că aceștia achită către bugetul de stat o perioadă și mai lungă.

Spre exemplu, o persoană care se angajează la 20 de ani și care lucrează până la vârsta pensionării, de 65 de ani, ajunge să lucreze, în realitate, 45 de ani. În toată această perioadă cotizează către statul român cu suma de 472.500 de lei.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că după ieșirea la pensie trebuie să mai trăiască cel puțin 22 de ani pentru a-ți recupera banii. Acest lucru este confirmat și de economiștii români care trag un semnal de alarmă în această privință.

Vârsta de pensionare, majorată? Ce spun politicienii

Foarte multe persoane se întreabă dacă vârsta de pensionare va fi majorată în următoarea perioadă. Un document trimis de Guvern la Bruxelles arată că acest lucru este luat în calcul, însă politicienii susțin că nu se pune această problemă.

ADVERTISEMENT

„Nu s-a discutat creşterea vârstei de pensionare. Discutăm constant despre opţiunea pentru a rămâne în viaţa activă, ceea ce este total diferit. Opţiune pe care o ai şi acum, doar că ai nevoie de acord şi să rămâi mai mult la muncă de la an la an.

Uitându-ne la cifre am constatat că peste 100.000 de oameni peste 65 de ani preferă să rămână în continuare în activitate, aşa că ne-am gândit să lăsăm această opţiune”, spunea Raluca Turcanu în 2021, conform zf.ro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori