News

Cele mai căutate joburi în România în acest an: şofer, asistent medical sau contabil. Salariile oferite

Șofer, asistent medical, operator call center sau contabil sunt cele mai căutate joburi în România în 2023. Salariile oferite în aceste domenii.
05.07.2023 | 11:47
Cele mai cautate joburi in Romania in acest an sofer asistent medical sau contabil Salariile oferite
Care sunt cele mai căutate joburi în România, în 2023. Salarii până la 9.000 de lei. Sursa foto: hepta.ro / zf.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Peste 4 milioane de conaționali și-au căutat un loc de muncă în prima parte a anului, cele mai căutate joburi din România fiind cele de șofer, asistent medical, operator call center sau contabil.

Care sunt cele mai căutate joburi în România, în 2023. Salarii până la 9.000 de lei

Locul de muncă ”lider” la capitolul căutări în primele șase luni din 2023 este cel de șofer. S-au înregistrat peste 150.000 de căutări active, conform datelor eJobs.ro, citate de Agerpres. Majoritatea românilor sunt interesați de joburile pentru şoferii de categorie B, şoferii de TIR şi cei de curierat.

ADVERTISEMENT

Conform Salario, comparatorul salarial eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează ca şoferi pleacă de la o medie de 2.800 de lei, net. Vorbim aici de cei care lucrează pentru companiile de curierat.

Un șofer poate ajunge însă până la un venit de 9.000 de lei sau chiar mai mult. Aceste salarii pot fi încasate de cei care lucrează pe TIR, mai exact pe curse internaționale.

ADVERTISEMENT

O altă meserie căutată este cea de asistent medical. Peste 56.000 de interogări s-au raportat în platformă. A urmat, la mică distanță, poziția de contabil (55.000 de căutări) şi operator call-center (43.000 de căutări).

Salariul pentru un asistent medical este în medie de 3.000 – 3.200 de lei. Puțin mai mare este salariul mediu net pentru un contabil, la nivel naţional, mai exact 3.600 de lei.

ADVERTISEMENT

De notat că această sumă poate ajunge la 6.000 de lei, în cazul contabililor șefi. În fine, operatorii din call-center se pot aștepta la câștiguri lunare de aproximativ 2.700 de lei.

Dacă ne uităm la aplicări, vedem însă că domeniile care au atras cei mai mulţi candidaţi au fost retailul, serviciile, call-center/BPO, IT/telecom şi financiar bancar. Din cele aproximativ 5,3 milioane de aplicări, peste 3 milioane au mers către aceste domenii.

ADVERTISEMENT

Faptul că există foarte multe căutări pe poziţiile menţionate anterior este un indicator bun pentru ce se va întâmpla, cel mai probabil din toamnă, când eforturile active de a prospecta piaţa şi joburile disponibile vor fi dublate de eforturi active în direcţia aplicării propriu-zise. Mai cu seamă în condiţiile în care, toamna, în mod tradiţional, candidaţii fac paşi concreţi în direcţia schimbării joburilor”, explică Mihai Badea, directorul general al platformei de recrutare eJobs.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie