News

Cât timp poate să ofere protecție vaccinul Moderna. Declarații încurajatoare CEO-ului companiei

07.01.2021 | 16:51
Cat timp poate sa ofere protectie vaccinul Moderna Declaratii incurajatoare CEOului companiei
ADVERTISEMENT

Directorul executiv al companiei Moderna, Stephane Bancel, a oferit declarații încurajatoare cu privire la timpul pentru care vaccinul produs de ei ar oferi protecție împotriva SARS – CoV – 2. CEO- ul a precizat că serul ar putea să ne ferească de infecție pentru câțiva ani.

Vaccinul COVID-19 mARN al Moderna ar putea să ne protejeze pentru o perioadă mai lungă decât se credea inițial, a explicat reprezentatul companiei producătoare, chiar dacă sunt necesare mai multe date pentru pentru a face o evaluare definitivă.

ADVERTISEMENT

Compania de biotehnologie din Statele Unite ale Americii a uimit lumea anul trecut când a reușit să producă un ser împotriva bolii cauzate de infecția cu Covid-19 în doar câteva săptămâni.

Cât timp poate să ofere protecție vaccinul Moderna. Declarații încurajatoare CEO-ului companiei

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară prin care protecția unui vaccindurează doar o lună sau două este, cred, în afara realității”, a precizat Stephane Bancel CEO al Moderna, la un eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

„Dezintegrarea anticorpilor generată de vaccin la oameni scade foarte încet (…) Credem că va exista protecție potențial pentru câțiva ani”, a completat acesta.

Bancel a mai adăugat că Moderna este gata să demonstreze că vaccinul său va fi eficient și împotriva variantelor de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud. Cercetătorii sunt de părere că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui dovedească aceeași eficiență împotriva ambelor variante ale virusului.

ADVERTISEMENT

Vaccinul produs de compania americană a primit aprobare din partea Uniunii Europene miercuri, șase ianuarie. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a avizat utilizarea serului în țările din blocul comunitar.

După produsul companiilor Pfizer și BioNTech, Moderna oferă a doua variantă pentru imunizarea populației împotriva SARS – CoV – 2. Comisia Europeană a semnat anul trecut un contract pentru 80 de milioane de doze, iar în luna decembrie a adăugat optiunea de a achiziționa suplimentar alte 80 de milioane de doze.

ADVERTISEMENT

Eficiența acestui ser s-a dovedit de 94,1% pentru pacienții sănătoși și de 90,9 % pentru oamenii care suferă de alte boli. El poate fi administrat persoanelor cu vârsta peste 18 ani, spre deosebire de cel produs de Pfizer și BioNTech, care poate fi injectat oamenilor de peste 16 ani.

ADVERTISEMENT