Life

Cât timp poți păstra prăjiturile cumpărate în frigider. Mulți nu știu și greșesc

Cât timp poți să păstrezi prăjiturile cumpărate în frigider. Mulți nu știu acest detaliu și fac o greșeală atunci când iau un desert.
23.08.2023 | 17:54
Cat timp poti pastra prajiturile cumparate in frigider Multi nu stiu si gresesc
Cât timp poți păstra prăjturile cumpărate în frigider. Sursa foto: Freepik/pressahotkey
ADVERTISEMENT

Află cât timp poți să păstrezi în frigider prăjiturile cumpărate. Multe persoane nu știu acest detaliu și consumă deserturile chiar și după ce acestea expiră.

Cât timp e bine să păstrezi prăjiturile cumpărate în frigider. Greșeala pe care o fac multe persoane

De multe ori, atunci când cumpărăm prăjituri, le punem în frigider pentru a le consuma mai târziu. Însă mulți păstrează aceste produse mai mult decât este cazul, iar acest obicei nu este deloc sănătos.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă prăjiturile sunt lăsate să stea la rece, acest lucru nu înseamnă că termenul de valabilitate este mai mare. Este important să ții cont de acest aspect atunci când cumperi anumite deserturi.

Deserturile conțin ingrediente perisabile, motiv pentru care au o perioadă de valabilitate destul de scurtă. Prăjiturile cu cremă, cum ar fi tiramisu, trebuie neapărat ținute la frigider pentru a nu se strica.

ADVERTISEMENT

Astfel de deserturi trebuie consumate la puțin timp după ce sunt achiziționate de la cofetărie. Specialiștii recomandă ca aceste alimente să nu fie păstrate la frigider mai mult de patru zile.

În cazul în care achiziționezi prăjituri din ciocolată, nu este nevoie să le ții neapărat în frigider, ci le poți păstra la temperatura camerei. Acestea nu trebuie, însă, expuse la soare sau să aibă o umplutură pe bază de lapte.

ADVERTISEMENT

O prăjitură cu ciocolată poate fi păstrată pentru cel mult cinci zile, potrivit experților, notează foodstory.ro. După acest interval, desertul nu mai este bun pentru a fi consumat.

Termenul de valabilitate al unei prăjituri depinde, de cele mai multe ori, de modul în care aceasta este preparată. În funcție de acest aspect, termenul diferă pentru fiecare tip de prăjitură.

ADVERTISEMENT

De exemplu, tortul cumpărat de la cofetărie poate fi păstrat la rece între două și patru zile, potrivit Mundo sano. Prăjitura cu frișcă rezistă de la trei până la patru zile, dacă este ținută la frigider.

Dacă este vorba despre o prăjitură cu fructe proaspete, termenul de valabilitate al acesteia este mai mic. Un astfel de desert trebuie consumat în cel mult o zi sau două.

ADVERTISEMENT
Tags: