Care este rețeta de la prăjitura Domino. Este un desert delicios care nu necesită prea multe pregătiri, dar este foarte bună pentru a impresiona întreaga familie.
Lista de ingrediente pentru prăjitura Domino nu este una prea lungă, iar modul de preparare te va face să crezi că poți să o refaci la orice oră.
Iată de ce ingrediente avem nevoie prăjitura Domino:
Pentru blat ai nevoie de:
6 albușuri
6 galbenușuri
200 g alune măcinate
160 g făină
250 g unt
200 g ciocolată neagră topită
250 g zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
3 lingurițe de rom
Pentru stratul cu marțipan:
200 grame de zahăr pudră
400 grame marțipan
Pentru glazură:
80 grame unt
20 grame ciocolată
Începem această rețetă de prăjitură prin a mixa untul și zahărul într-un bol și apoi să adăugăm romul, dar și gălbenușurile pe rând.
După ce am bătut albușurile spumă, le amestecăm și pe ele cu ciocolata topită, iar apoi punem și alunele măcinate.
Punem apoi și făina și amestecăm toată compoziția foarte bine. Aluatul trebuie pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl dăm la cuptor pentru 20 de minute la temperatura de 180°.
Apoi trebuie să amestecăm gemul de caise cu două lingurițe de rom și îl punem peste blatul pe care l-am luat din cuptor, după ce s-a răcit.
Marțipanul trebuie amestecat cu zahărul pudră și apoi să-l punem pe blat, pe care îl întindem cât o foaie cu dimensiunea tăvii de copt.
Așezăm și foaia de marțipan peste blatul peste care am pus gemul de caise. Apoi ne ocupăm de ciocolată și o punem într-un vas mic pe foc și când s-a topit o amestecăm cu untul.
Întindem glazura peste foaia de marțipan și trebuie dată la frigider timp de două-trei ore pentru a se închega. Apoi putem să ornăm prăjitura Domino cum ne place și să o savurăm alături de cei dragi nouă.