Life

Cât timp poți să-ți lași pisica singură. Perioadele prea lungi o pot afecta

Dacă ai o pisică, trebuie să știi cât timp o poți lăsa singură în casă. Deși aceste animale sunt independente, pot fi afectate.
20.01.2024 | 14:44
Cat timp poti sati lasi pisica singura Perioadele prea lungi o pot afecta
Cât timp îți poți lăsa pisica singură în casă. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Dacă ești părinte de pisică și plănuiești să pleci câteva zile sau ești îngrijorat în orele în care ești plecat de la muncă, trebuie să știi cât timp o poți lăsa singură. Felinele sunt animale destul de independente, dar asta nu înseamnă că nu le simt lipsa stăpânilor și nu pot suferi.

Cât timp îți poți lăsa pisica singură

Mulți oameni consideră că pisicile sunt animale mai greu de înțeles, dar tot ce trebuie să faci este să fii atent la câteva detalii. Micile gesturi, precum plimbatul printre picioarele stăpânului, pot transmite multe lucruri.

ADVERTISEMENT

Aceste animale sunt, de altfel, cunoscute pentru independența lor, dar dacă ai de gând să pleci într-o vacanță sau obișnuiești să-ți lași pisica singură în casă, ar trebui să știi că aceasta îți simte lipsa.

Este în regulă să rămână acasă pentru 8 ore, cât timp ești plecat la muncă, sau chiar și pentru 24 de ore, atâta timp cât dispune de mâncare și apă proaspătă. Dar perioadele mai lungi nu sunt recomandate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să faci diferența dintre pisicile adulte și pui. Cei din urmă au nevoie de mai multă îngrijire și contact regulat, mai ales atunci când se acomodează cu noua casă. Astfel că nu este recomandat să fie lăsați nesupravegheați mai mult de câteva ore.

Asigură-te că are tot ce este necesar

În plus, dacă planifici să-ți lași pisica singură timp de câteva ore, asigură-te că absența ta nu va fi prea chinuitoare pentru ea. Asta înseamnă că trebuie să-i faci momentele de solitudine cât mai frumoase.

ADVERTISEMENT

În primul rând, apa proaspăta și mâncarea sunt absolut necesare, precum și un pat confortabil și o litieră curată. Temperatura din casă este recomandat să fie suficient de ridicată și nu este indicat ca animalul să stea închis într-o singură cameră.

Poți lăsa chiar televizorul pornit, pentru ca animalul să nu se simtă singur. De altfel, dacă ai de gând să mergi într-o vacanță, atunci ești nevoit să găsești pe cineva cu care pisica ta să rămână.

ADVERTISEMENT

Pisicile sunt foarte atente la rutina zilnică. Memorează orele la care stăpânul se trezește, cele de masă, dar și timpul de joacă. Dacă aceste obiceiuri se schimbă, ar putea deveni stresate și anxioase, notează Purina.co.uk. 

ADVERTISEMENT