Life

De ce pisica se plimbă printre picioarele tale. Explicația e surprinzătoare

Ce vrea să transmită pisica atunci când se plimbă printre picioarele stăpânului. Când devine acest comportament al felinelor un motiv de îngrijorare
07.01.2024 | 14:56
De ce pisica se plimba printre picioarele tale Explicatia e surprinzatoare
Cum se explică gestul pe care îl face pisica atunci când merge printre picioarele tale. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pisicile sunt unele dintre cele mai populare animale de companie. Acestea s-au adaptat extrem de repede și au învățat cum să trăiască în armonie cu omul. Deși mulți consideră pisica un simplu animal, comportamentul ei este extrem de complex. Tocmai de aceea, aproape toate gesturile pe care le face o pisică ascund în spate un mesaj.

Ce transmite pisica atunci când se plimbă printre picioarele tale

Pisica este unul dintre animalele de companie care și-a adjudecat locul în inima oamenilor. Felinele sunt extrem de inteligente și știu să transmită ceea ce vor prin intermediul gesturilor. Însă, nu multe sunt persoanele care știu să le înțeleagă.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai comune obiceiuri pe care le are o pisică este acela de a merge printre picioarele stăpânului. De obicei, aceasta se încolăcește și toarce. Uneori, poate fi stresant, însă acest gest nu este deloc unul făcut la întâmplare.

Complexitatea comportamentului pisicilor a atras atenția oamenilor de știință. Pisicile au fost analizate ani la rând, astfel că orice gest al lor a primit o explicație. Așadar, dacă ești stăpân de felină, s-ar putea să te intereseze asta.

ADVERTISEMENT

Atunci când pisica merge printre picioarele tale, nu trebuie să te enervezi sau să o alungi. Felina își manifestă afecțiunea față de tine și ar trebui să apreciezi asta, având în vedere cât de pretențioase sunt pisicile.

Ce trebuie să știi despre torsul pisicilor și despre comportamentul lor afectiv

Dincolo de explicația logică, potrivit realitatea.net, pisica are puteri magice. Atunci când aceasta merge printre picioarele stăpânului, gestul ei sugerează protecție. Se mai spune că cei care alungă pisica în acele momente, își alungă norocul.

ADVERTISEMENT

Pisicile sunt extrem de protective cu mediul în care locuiesc. Tocmai de aceea, se crede că felinele emană energie pozitivă pentru că ele sunt cele care se hrănesc cu energia negativă din casa respectivă.

La fel de vindecător este și torsul pisicii, un alt gest pe care felinele îl fac mai mereu. Cercetătorii care au analizat pisicile au susținut că acestea torc și în momente grele, atunci când suferă sau le doare ceva. Frecvența sunetului este cea care are puteri vindecătoare asupra lor.

ADVERTISEMENT

Pisicile torc și atunci când vor să stabilească o conexiune emoțională cu puii lor. Puii preiau din comportamentul mamei și, la un moment dat, aceștia ajung și ei să toarcă. Însă, în cazul lor, torsul exprimă un confort.

De asemenea, pisicile mai pot toarce și atunci când vor să comunice cu stăpânii lor. În general, acest tors exprimă fericire și poate fi interpretat ca un semn de siguranță.

ADVERTISEMENT
Tags: