Life

Cât timp rezistă ouăle de țară în frigider. Greșeala care te poate pune în mare pericol

Te-ai gândit vreodată cât rezistă ouăle de țară în frigider? Această greșeală îți poate pune sănătatea în mare pericol, avertizează specialiștii.
07.04.2023 | 19:34
Cat timp rezista ouale de tara in frigider Greseala care te poate pune in mare pericol
Cât timp rezistă ouăle de țară în frigider. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știm prea bine că ouăle de țară sunt sănătoase. Același lucru este valabil cât și în rândul ouălelor din comerț. Sunt bogate în minerale, vitamine, dar și alte substanțe nutritive de care organismul nostru are nevoie. Important este însă și când, dar și cum le depozităm.

Cât timp rezistă ouăle de țară în frigider

Cât timp rezistă ouăle de țară în frigider? S-ar putea să ai o surpriză neplăcută aici. Specialiștii spun că acestea trebuie păstrate în condiții optime. Iar dacă respecți aceste reguli, ouăle de țară pot fi ținute în frigider maxim 20 de zile și nicidecum mai mult de atât.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește condițiile de depozitare, ouăle de țară trebue să fie ținute la o temperatură de patru grade celsius. În general, în funcție de momentul la care sunt achiziționate, ele pot fi păstrate într-un interval de 10-20 de zile. Condiția este ca temperatura să fie una constantă.

De asemena, umiditatea este și ea importantă. Aceasta nu trebuie să fie mai mare de 85%. Un alt detaliu de care trebuie să ții cont este aspectul acestora. În momentul în care achiziționezi ouă, fie din magazin, fie de la o persoană autorizată, ai grijă ca acestea să nu fie sparte.

ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să speli niciodată ouăle de țară

În cazul în care se întâmplă acest lucru, există posibilitatea ca ouăle să fie contaminate. Iar de aici riști să te confrunți cu probleme grave de sănătate și cu siguranță nu își dorești acest lucru. Un alt aspect important este prospețimea. Iar aici vechimea oului nu contează chiar atât de mult.

Mai exact, pentru a avea un ou proaspăt trebuie să avem grijă la modul de păstrare. În caz contrar, poate să devină nociv pentru organism. De asemenea, nu spăla ouăle de țară niciodată, nici dacă sunt murdare. În acest mod vei îndepărta pelicula care acoperă coaja.

ADVERTISEMENT

Aceasta are rolul de a împiedica pătrunderea murdăriei și a microbilor. De asemenea, asigură-te că ele nu vor sta nici măcar o secundă în razele soarelui în mod direct. Cât despre vitaminele din ou, acestea sunt foarte rezistente. Ele nu vor fi niciodată distruse atunci când ouăle sun păstrate la frigider.

Cum se fierbe corect oul

Iar acest lucru este valabil pentru o perioadă de nouă luni, la zero grade celsius. De asemenea, dacă obișnuiești să fierbi ouăle timp de 20 de minute, la o temperatură de 90-100 de grade, vitaminele de asemenea nu vor fi modificate.

ADVERTISEMENT

Un alt aspect important este legat de cifre. Vei vedea cifre cuprinse între 0-3 pe ouă. Conform specialiștilor, cifra 3 reprezintă ouăle provenite de la găini crescute în baterii îmbunătățite. De cealaltă parte, cifra 1 este cea pentru ouăle crescute în aer liber, cifra doi pentru ouăle provenite de la găini crescute în hale, iar cifra 0 de la găinile crescute în sistem ecologic.

ADVERTISEMENT
Tags: