Life

Trucul lui Joseph Hadad pentru cele mai delicioase paste. De ce e bine să le prăjești înainte să le pui la fiert

Joseph Hadad are un truc genial pentru niște paste delicioase. Acesta ne spune ce să facem înainte să le punem la fiert.
13.09.2023 | 15:01
Trucul lui Joseph Hadad pentru cele mai delicioase paste De ce e bine sa le prajesti inainte sa le pui la fiert
Trucul lui Joseph Hadad pentru cele mai delicioase paste. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joseph Hadad are numeroase metode de preparare când vine vorba de rețetele sale. Una dintre ele este chiar destul de interesantă și vizează un preparat faimos, mai exact pastele.

Trucul lui Joseph Hadad pentru cele mai delicioase paste

Bucătarul Joseph Hadad are o mulțime de rețete pe care se bazează. Iar acum a dezvăluit și trucul său pentru cele mai delicioase paste. Nu multe persoane s-au gândit să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Bucătarul ne recomandă să prăjim pastele, iar mai apoi să le fierbem în sos. Rețeta nu se strică cu nimic, ci din contră, este una destul de îndrăzneață, spune acesta.  Totodată, el a explicat fiecare pas în parte.

„Ce ar fi să încercați și varianta în care fierbeți pastele direct în sos? Este o rețetă îndrăzneață, în care pregătiți totul într-o singură oală. Asta nu înseamnă că vărsați un borcan de sos într-un vas și puneți pastele uscate în el, pentru că nu va funcționa așa niciodată.

ADVERTISEMENT

Însă, dacă puneți pastele la fiert într-o oală cu supă de bază (de legume, pui, fructe de mare) și apoi adăugați în același vas roșii tocate și alte ingrediente, puteți avea pastele gustoase gata mai repede.”, a scris chef Joseph Hadad pe blogul său.

De ce să prăjești pastele înainte să le pui la fiert

Un alt truc genial al bucătarului este prăjirea pastelor înainte de fierbere. Se pare că doar așa ne putem bucura de o aromă cât se poate de complexă, spune aceasta. Ce avem de făcut?

ADVERTISEMENT

Nu trebuie decât să punem în tigaie niște unt sau ulei și să punem la prăjit timp de câteva minute pastele. În momentul în care acestea prind o tentă arămie, pot fi puse la fiert ca și până acum.

„Tot la capitolul tehnici mai puțin comune, dar foarte gustoase, este și prăjirea pastelor înainte de fierbere. La fel cum faceți cu anumite condimente sau nuci, prăjiți puțin pastele înainte de a le pune la fiert, pentru o aromă complexă.

ADVERTISEMENT

Puneți în tigaie puțin ulei sau unt și trageți pastele uscate câteva minute, până prind o tentă arămi, apoi puneți-le la fiert ca de obicei”, mai recomandă bucătarul.

O altă idee prezentată de Joseph Hadad este fierberea pastelor în vin. Nu trebuie decât să adăugăm vin roșu în apa în care le fierbem. Acesta va da un gust aparte preparatului nostru.

De asemenea, tot vinul poate fi adăugat și în rețeta de sos pe care îl punem pe paste. Cu siguranță, textura, dar și gustul vor fi cu totul altele dacă folosim acest truc genial.

ADVERTISEMENT