Life

Cât timp se fierbe porumbul acasă. Trucul care te ajută să nu dai greș niciodată

Care este perioada ideală de fierbere a porumbului. Metoda simplă care te învață cum să pregătești o gustare de nota 10.
28.06.2023 | 00:25
Cat timp se fierbe porumbul acasa Trucul care te ajuta sa nu dai gres niciodata
Care este perioada ideală de fierbere a porumbului. Metoda simplă care te învață cum să pregătești o gustare de nota 10. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât timp se fierbe porumbul acasă. Trucul care te ajută să nu dai greș niciodată. Rețeta este una la îndemâna oricărei gospodine, dar este bine să ținem cont de câteva aspecte pe care numai bucătarii de top le cunosc.

Care este perioada ideală de fierbere a porumbului. Metoda simplă care te învață cum să pregătești o gustare de nota 10

Te-ai întrebat vreodată care este perioada ideală de fierbere a porumbului, în propria bucătărie? FANATIK îți spune că este vorba de o metodă simplă care te învață cum să pregătești o gustare de nota 10!

ADVERTISEMENT

Această cereală este una dintre cele mai căutate de români în sezonul cald, timpul și modul de fierbere variind în funcție de cât de proaspătă este sau cât de mare. În general, este vorba de o perioadă destul de scurtă.

E foarte important să alegem porumbii perfecți pentru fiert. Apoi se desfac din frunze și se așază frumos într-o oală încăpătoare. În apă se adaugă încă de la început foarte puțin zahăr care potențează gustul și mai mult.

ADVERTISEMENT

Sarea se adaugă abia la final când gustarea este scoasă din vas. Cât despre timpul de fierbere specialiștii în arta culinară ne spun să îl lăsăm pe aragaz, la foc potrivit, aproximativ 10 – 15 minute sau până când se întărește puțin.

În cazul în care porumbul nu a fost cules la început de sezon, ci mai spre final timpul de gătire va crește. Asta înseamnă că trebuie să stea în apa fierbinte între 20 și 30 de minute. Oala trebuie neapărat să fie acoperită deasupra cu foi de porumb.

ADVERTISEMENT

Sfaturi pentru porumbul fiert

Unul dintre cele mai bune sfaturi când vine vorba de porumbul fiert este atenția ridicată la timpul de gătire. Cel mai indicat ar fi ca gustarea să se fiarbă cât mai puțin pentru a se păstra textura moale și plăcută.

O perioadă de fierbere prea mare reduce semnificativ proprietățile antioxidante pe care le conține. Se servește cald, imediat ce a fost scos din oală cu puțină sare deasupra sau cu unt care îi îmbunătățește gustul.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, bucătarii susțin că apa în care a fiert această cereală este perfectă pentru supele de legume pentru că este plină de minerale și vitamine. Totodată, poate fi folosită drept fertilizator pentru plantele din casă sau din grădină.

ADVERTISEMENT
Tags: