Life

Cât va costa din noiembrie o asigurare obligatorie pentru locuință care acum e 100 de lei. Prețurile sunt mai mari

Cât va costa din noiembrie o asigurare obligatorie pentru locuință. Prețul ei va mai crește față de această lună, fiind în prezent 100 de lei.
11.10.2023 | 12:40
Cat va costa din noiembrie o asigurare obligatorie pentru locuinta care acum e 100 de lei Preturile sunt mai mari
Cât va costa din noiembrie o asigurare obligatorie pentru locuință. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât va costa din noiembrie o asigurare obligatorie pentru locuință. Prețul ei de acum este de 100 de lei, dar va crește simțitor.

Cât va costa din noiembrie o asigurare obligatorie pentru locuință

Asigurările obligatorii pentru locuințe se scumpesc. Din noiembrie, o asigurare ca este acum 100 de lei va fi 130 de lei. Astfel, locuințele vor fi asigurate cutremur, alunecări de teren şi inudaţii.

ADVERTISEMENT

Și proprietarii care trec prin asemenea tragedii vor putea primi înapoi de la asiguratori 100.000 de lei.

Prețul plătit este unul pe an, nu pe lună, așa că nu vorbim despre o sumă prea mare. În cazul unor dezastre, cei fără asigurare nu vor putea primi niciun ban înapoi. Ei vor fi nevoiți să se descurce singuri, din propriile venituri.

ADVERTISEMENT

Desigur, vorbim aici doar despre calamități provocate de dezastre naturale, nu și incendii sau alte accidente ce pot duce la distrugerea caselor.

Românii au început să fie tot mai interesați de asigurări

Deși se cheamă asigurare obligatorie, nu există nicio instituție a statului care să îi verifice pe cei care nu încheie asemenea asigurări.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu este amendat dacă nu o are, așa că sunt mulți care preferă să ridice o locuință fără această asigurare.

Totuși, interesul românilor a început să crească, mai ales după dezastrele din jurul lumii, inclusiv cutremurul din Turcia.

ADVERTISEMENT

“Imediat după catastrofa din Turcia şi după cutremurul din Gorj am constatat o creştere a solicitărilor pe zona de asigurări obligatorii şi facultative de locuinţe.

Populaţia conştientizează riscurile care derivă din anumite evenimente care ne pot afecta locuinţele. Obligatorie pentru că e făcută prin credit”, a spus Valentin Ionescu, director ASF, conform Observator.

Specialiștii spun că patru din cinci locuințe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale, adică circa șapte milioane de apartamente și case.

“Patru din cinci locuinţe nu sunt asigurate împotriva dezastrelor. Deci peste 7 milioane de locuinţe sunt fără niciun fel de protecţie în faţa acestor dezastre”, a spus Nicoleta Radu, directorul unei companii de asigurări.

ADVERTISEMENT