News

Cât vor costa măștile de protecție în România după 15 mai. Anunțul ministrului Economiei

05.05.2020 | 09:47
Cat vor costa mastile de protectie in Romania dupa 15 mai Anuntul ministrului Economiei
ADVERTISEMENT

Cât vor costa măștile de protecție în România după 15 mai? Iată întrebarea pe care și-o adresează milioane de români și la care autoritățile au oferit un răspuns încurajator, într-un context în care mulți retaileri au venit pe piață cu prețuri exagerate.

Cât vor costa măștile de protecție în România. Anunțul ministrului Economiei

Virgil Popescu, ministrul Economiei din guvernul Ludovic Orban, a asigurat cetățenii României că, după 15 mai, măștile de protecție standard din magazine și farmacii nu vor fi mai scumpe de 2,3 lei.

ADVERTISEMENT

Dacă în prezent se mai găsesc măști cu prețuri de 3 lei, 4 lei, 5 lei sau chiar mai mare, de la mijlocul lunii viitoare valoarea de achiziție acestor produse va fi una accesibilă pentru aproape orice buzunar, dă asigurări ministrul Popescu.

”Până pe 15 mai, principala preocupare a Ministerului Economiei pe care îl conduc este ca în Romania să se găsească măștile de protecție le retaileri, la farmacii și în toate magazinele.

ADVERTISEMENT

Mă voi bate ca prețul măștilor să fie de 2 lei, 2,2 lei, 2,3 lei. Să fie cu 2 în față. Nu vreau ca românii să cumpere măști cu 4 lei, 5 lei, 6 lei lei și așa mai departe”, a spus Virgil Popescu la Digi24.

Oficialul din Executivul Orban spune că această chestiune a fost pe masa discuțiilor care au avut loc, luni, la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

”Acest lucru legat de prețul măștilor s-a discutat la Cotroceni (n.r. luni, 4 mai). Îi asigur pe romani că voi reuși să îndeplinesc acest obiectiv”, a adăugat Popescu.

Ministerul Economiei, ajutor și pentru companiile mari

După IMM Invest, un program de susținere a intreprinderilor mici și mijlocii din România, Virgil Popescu anunță un plan de ajutare și pentru firmele mari din țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Este în lucru un model similar pentru companiile mari. E vorba tot de un ajutor de stat. Așteptăm aprobarea Comisiei Europene. Sperăm ca în următoarele zile să obținem această aprobare.

Ministerul Economiei va veni în Guvern, săptămâna viitoare, cu un proiect de lege în acest sens. Este un model similar IMM Invest prin care companiile mari vor obține capital de lucru, probabil prin Eximbank”, a spus ministrul Popescu.

ADVERTISEMENT