Sport

Cătălin Chirilă n-a avut parte de primire oficială la Otopeni! Încă o bilă neagră pentru Ministrul Sportului

Cătălin Chirilă (24 de ani) s-a întors în România! Canoistul a făcut senzație la Campionatele Europene de la Munchen, dar n-a fost suficient pentru a fi primit oficial pe Aeroportul Otopeni.
22.08.2022 | 15:54
Catalin Chirila na avut parte de primire oficiala la Otopeni Inca o bila neagra pentru Ministrul Sportului
Cătălin Chirilă n-a avut parte de primire oficială la Otopeni! Încă o bilă neagră pentru Ministrul Sportului. FOTO: Facebook Catalin Chirila
ADVERTISEMENT

Cătălin Chirilă (24 de ani) a fost one-man show la Campionatele Europene de la Munchen. Canoistul nostru a cucerit o medalie de aur și una de argint, iar luni, 22 august, s-a întors în București. Revenirea campionului european nu i-a preocupat însă pe cei de la Ministerul Sportului.

Lipsă de interes pentru Cătălin Chirilă! Ministerul Sportului nu i-a oferit o primire oficială campionului european

La competiția din Germania, Chirișă a cucerit medalia de aur în proba de 1000 de metri canoe simplu și medalia de bronz la 500 de metri canoe simplu.

ADVERTISEMENT

Proaspăt revenit în România, canoistul în vârstă de 24 de ani nu a stârnit interesul oficialilor de la Ministerul Sportului.

Sportivul din Tulcea a aterizat pe Aeroportul Otopeni, dar nu s-a bucurat de o primire oficială din partea Ministerului Sportului, așa cum s-a întâmplat cu David Popovici și cu canotorii care au făcut și ei performanță la Munchen.

ADVERTISEMENT

Legitimat la CSA Steaua, Cătălin Chirilă nu a fost întâmpinat la Otopeni nici măcar de ministrul sportului Eduard Novak. Conform Digi24, doar secretarul de stat, Flavius Sirop, a mers să îl primească pe canoist.

Ministrul Sportului a fost prezent doar la revenirea lui David Popovici. Novak a absentat și de la sosirea în România a delegației de canotaj care a participat la CE de la Munchen și care a câștigat opt medalii, dintre care cinci au fost de aur.

ADVERTISEMENT

Novak a explicat lipsa sa de la Otopeni motivând că „Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens”.

Chirilă, abonat la medalii în luna august

În luna august, Cătălin Chirilă a cucerit nu mai puțin de patru medalii.

Campion european în proba de canoe simplu 1000 de metri și medaliat cu bronz la 500 de metri simplu, canoistul a câștigat două medalii și la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint și Paracanoe din Halifax, Canada: aur la 1000 de metri și argint la 500 de metri, ambele în proba de canoe simplu.

ADVERTISEMENT