News

Cătălin Cîrstoiu a lăsat limuzina BMW și a mers cu metroul. Candidatul PSD-PNL, surprins de transportul subteran

Cătălin Cîrstoiu a lăsat limuzina BMW și a mers cu metroul. De ce a folosit candidatul coaliției PSD-PNL transportul în subteran
03.04.2024 | 18:36
Catalin Cirstoiu a lasat limuzina BMW si a mers cu metroul Candidatul PSDPNL surprins de transportul subteran
Cătălin Cîrstoiu l-a criticat pe Nicușor Dan pentru că nu a făcut un „sistem integrat” de transport public în București / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului, a participat, miercuri, la o conferință de presă în cadrul căreia s-a lansat licitația pentru extinderea Magistralei 4 de metrou Gara de Nord-Gara Progresul. Medicul a lăsat BMW-ul și a călătorit cu transportul în comun din subteran.

Din BMW în metrou

Cătălin Cîrstoiu, condidatul Coaliției la Primăria Capitalei, a participat, miercuri, la lansarea licitației pentru extinderea magistralei M4 de la Gara de Nord la Gara Progresul. Alături de Cîrstoiu s-a aflat și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, Mariana Miclăuș, directorul Metrorex, Gabriela Firea, coordonator de campanie a Coaliției pe București, și George Tuță, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul lunii trecute, Cătălin Cîrstoiu a fost văzut, la o acțiune electorală organizată de primerul Sectorului 3, Robert Negoiță, plecând cu un SUV BMW X6. Miercuri, medicul a plecat cu metroul.

„Viziunea modernă” a lui Băluță

Într-un mesaj postat pe pagina Facebook, Cătălin Cârstoiu a ținut să-l felicite pe primarul Daniel Băluță pentru „viziunea sa modernă” de devoltare a zonei de sud a Bucureștiului, prin lansarea unei linii noi de metrou.

ADVERTISEMENT

„Îl felicit pe Daniel Băluță pentru viziunea sa modernă de dezvoltare a zonei de sud a Capitalei prin lansarea noii linii de metrou Gara de Nord – Gara Progresul. Este modelul pe care îl susțin, alături de echipa PSD-PNL, pentru Capitală!”, a scris Cîrstoiu.

„Îl asigur pe Daniel Băluță că va avea tot suportul meu ca primar general pentru ca asemenea proiecte să fie realizate într-un parteneriat firesc. Fiindcă trebuie să schimbăm actuala situație în care primarul general este total absent din a sprijini asemenea proiecte vitale pentru oraș!”, se arastă în postare.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, „absent, lent și fără viziune”

Candidatul Coaliției l-a atacat pe primarul general, Nicușor Dan, pentru că nu a preluat rețeaua de transport subteran, în timp ce din proiectul acestuia privind un tren metropolitan nu s-a ales „nimic”.

„Daniel s-a săturat să mai aștepte după alții și astfel am ajuns ca Sectorul 4 să susțină de unul singur o linie de metrou nou-nouță, cu 14 stații! Asta fiindcă Nicușor Dan a refuzat să preia rețeaua de metrou la Primăria Capitalei, pentru a face un sistem integrat de transport public în București. În schimb, a promis acum 4 ani că va face tren metropolitan. Nu a făcut nimic, deși avea toți banii europeni la dispoziție. Când ești absent, lent și fără viziune, rezultatul este unul singur: haos și stagnare (…), a încheiat medicul.

ADVERTISEMENT

Primarul Daniel Băluță a precizat, tot pe Facebook, că fonduri nerambursabile de 2,5 miliarde de euro sunt accesate din Programul European Transport 2021-2027 al Uniunii Europene pentru extinderea magistralei M4 de la Gara de Nord la Gara Progresul.

„Este, probabil, cea mai mare investiție derulată în ultimii ani în București, însă amploarea și complexitatea unui astfel de proiect nu ne intimidează, ci dimpotrivă, ne provoacă. Așa cum am dovedit deja că putem obține rezultate excepționale, sunt convins că, împreună cu echipa alături de care lucrez la primărie și căreia îi mulțumesc pentru toate eforturile depuse, vom duce la bun sfârșit și acest proiect ambițios”, se arată în mesajul primarului.

 

 

ADVERTISEMENT