News

Gabriela Firea, susținere pentru Cătălin Cîrstoiu: ”Categoric îl voi ajuta. Am decis să rămân în PSD”

Fostul primar al Capitalei a decis să rămână în PSD și declară că îl va sprijini pe candidatul comun al Coaliției, chiar dacă și-ar fi dorit ea însăși nominalizarea.
28.03.2024 | 00:00
Gabriela Firea sustinere pentru Catalin Cirstoiu Categoric il voi ajuta Am decis sa raman in PSD
Gabriela Firea rămâne în PSD și îl va sprijini pe Cătălin Cîrstoiu Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea spune că vede decizia PSD-PNL de a nu o alege candidat la PMB ca pe o restartare și că a luat decizia de a rămâne în politică și de a continua drumul alături de PSD.

Gabriela Firea, susținere pentru Cătălin Cîrstoiu

Această decizie înseamnă și că îl va sprijini pe cel care a fost preferat de social-democrați și liberali, medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar București.

ADVERTISEMENT

“O restartare. E adevărat, m-am pregătit trei ani și jumătate pentru candidatura la Primăria Capitalei. Politic s-a luat altă decizie în coaliție.

După ce m-am sfătuit cu colegii mei de la București, social-democrați, familia, cu prietenii, am luat hotărârea să rămân în politică, să rămân aici, în PSD, și să-mi continui munca, pentru că întotdeauna mi-a plăcut mai mult la atletism cursa de maraton, nu sprinturile.

ADVERTISEMENT

Cursa de viteză nu m-a caracterizat. Îmi place să fiu un partener de drum lung”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3 CNN.

”Categoric îl voi ajuta. Am decis să rămân în PSD”

Senatoarea PSD a mai precizat că îl va ajuta pe Cătălin Cîrstoiu și că a planificat deja acțiuni de campanie și, de asemenea, întâlniri legate de programul de guvernare locală.

ADVERTISEMENT

”Categoric îl voi ajuta pe Cătălin Cîrstoiu. Chiar astăzi am avut o discuție legată de programul de guvernare locală. Tot ce am cuprins în acest program vreau să ajungă la bucureșteni.

Nu sunt caracterizată de egoism nici în viața privată, nici în viața politică. (…)

Există pasaje și din partea PNL și din partea noastră. Firește, domnul doctor trebuie să aleagă din cele două programe ceea ce crede că i se potrivește, ca direcție de dezvoltare urbană și într-un timp rezonabil să facă publice capitolele din programul de guvernare locală.

ADVERTISEMENT

Noi suntem aici prezenți, pentru că, repet, scopul nostru a fost de a arăta că bucureștenii merită altceva, merită mai mult.

Vom avea o acțiune cu candidatul și la care vor participa și președinții celor două partide. Vom avea întâlniri cu seniori, cu tineri, cu femei, cu mediul de afaceri”, a mai spus președinta PSD București.

”Candidatura la europarlamentare nu e o retrogradare”

Gabriela Firea, a mărturisit și că o candidatură pentru Parlamentul European nu a fost ”proiectul vieţii” sale, însă nu consideră că această candidatură este ”o retrogradare”.

”Nu a fost viziunea mea despre viață, nu a fost proiectul vieții mele, dar nu consider că este o retrogradare”, a declarat ea.

Firea a fost întrebată și dacă crede că i s-a propus o candidatură pentru o funcție la Bruxelles pentru a nu mai fi implicată în politica locală. Senatoarea a răspuns ”Eu sper că nu” și a adăugat: ”M-au trimis acolo pentru că toţi colegii mei ştiu că sunt un om muncitor, un om dedicat, că după perioada de acomodare voi un membru util al echipei noastre şi voi veni cu idei bune”.

Liderul PSD București a admis că nu îi va fi ”foarte uşor” să lucreze la Bruxelles, având în vedere că familia sa va rămâne în București, dar a mai spus că se bazează pe sprijinul celor apropiați.

ADVERTISEMENT