News

Cătălin Cîrstoiu reacționează la acuzațiile că a redirecționat pacienți de la stat la clinica familiei sale: ”Acest fragment dovedește exact opusul”

Într-o postare pe Facebook, candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, reacționează la acuzațiile că a redirecționat pacienți de la stat la clinica familiei sale.
18.04.2024 | 17:46
Catalin Cirstoiu reactioneaza la acuzatiile ca a redirectionat pacienti de la stat la clinica familiei sale Acest fragment dovedeste exact opusul
Acuzat că a redirecționat pacienți de la stat la clinica familiei, Cătălin Cîrstoiu reacționează: ”Campanii de manipulare și dezinformare”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Joi, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, candidatul alianței PSD – PNL la primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a răspuns acuzațiilor conform cărora unii pacienți pe care îi avea la stat erau redirecționați la clinica familiei.

Acuzat că a redirecționat pacienți de la stat la clinica familiei, Cătălin Cîrstoiu reacționează: ”Campanii de manipulare și dezinformare”

În ultimele zile, Cătălin Cîrstoiu a fost ținta unor noi acuzații apărute în presă. O investigație a jurnaliștilor de la HotNews.ro a indicat faptul că, în perioada 2022-2023, candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei, în prezent director al Spitalului Universitar din Capitală, ar fi acordat mai multe consultații contra-cost la clinica a familiei.

ADVERTISEMENT

S-ar fi întâmplat asta după ce în prealabil pacienții au fost direcționați acolo prin mesaje pe WhatsApp trimise de rezidenți ai medicului. O parte dintre bolnavi au povestit pentru sursa citată cum au plătit sume importante de bani la clinica privată Anemona. Aceasta este deținută de Cîrstoiu și de soția sa.

La o zi după aceste acuzații destul de grave, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a avut o primă reacție. Acesta a preferat să răspundă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cîrstoiu se plânge de faptul că este supus ”unei masive campanii de manipulare şi dezinformare”. Pe pagina sa de socializare, acesta prezintă un fragment dintr-o conversaţie pe WhatsApp cu un pacient.

Susține că această captură demonstrează că pacienţii nu erau direcţionaţi către clinica privată Anemona. Medicul afirmă că discuția de față contrazice investigaţia jurnalistică din care rezulta că pacienţii săi erau trimişi la clinica privată.

ADVERTISEMENT

”Pentru a înţelege de ce afirm că sunt supus unei masive campanii de manipulare şi dezinformare din partea Hotnews, vă prezint din celebra conversaţie, aparent incriminatorie, un fragment pe care l-au ascuns deliberat.

Acest fragment dovedeşte exact opusul a ceea ce susţinea articolul, în mod mincinos şi mârşav. Acel pacient nu doar că nu a fost direcţionat la vreo clinică privată pentru consultaţii, ci exact opusul, a fost trimis la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Am obturat pasajele legate de diagnostic si nume, din motive lesne de înţeles”, a scris Cîrstoiu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, despre situația medicului Cîrstoiu

La mijlocul săptămânii, vorbind pe tema extrem de arzătoare legată de candidatul Cîrstoiu, premierul Marcel Ciolacu a spus că nu a avut o discuție cu preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi nici cu Cîrstoiu despre o eventuală retragere a candidaturii medicului.

Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Nimeni nu a trimis un organ de cercetare penală, ceva în ceea ce îl priveşte pe domnul Cîrstoiu”, a punctat Ciolacu.

ADVERTISEMENT