News

Premierul Ciolacu, ultimul avertisment pentru medicul Cîrstoiu. „Să răspundă în conferință la toate acuzațiile, nu putem merge mai departe altfel”

Din Qatar, Ciolacu îi dă ultimul avertisment lui Cîrstoiu. „Să răspundă în conferință la toate acuzațiile, nu putem merge mai departe dacă nu le lămurim”
17.04.2024 | 18:01
Premierul Ciolacu ultimul avertisment pentru medicul Cirstoiu Sa raspunda in conferinta la toate acuzatiile nu putem merge mai departe altfel
Marcel Ciolacu spune că medicul Cîrstoiu trebuie să le explice bucureștenilor de ce este acuzat, nu lui / Foto: captură, Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, din Qatar, că nu au fost discuții „punctuale” despre retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Generală, dar că acesta trebuie să iasă la o conferință de presă în care să „răspundă la toate acuzațiile” ce i se aduc.

„Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Doha, în Qatar, că nu a avut o discuție cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, și nici cu medicul Cătălin Cîrstoiu despre o retragere a acestuia din compania pentru Primăria Capitalei.  Ciolacu a precizat că cel mai corect ar fi ca medicul să facă o conferință de presă în care să lămurească controversele și acuzațiile care i se aduc. „Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”, a spus liderul social-democrat.

ADVERTISEMENT

„Abordarea cea mai corectă e să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile. Nu am avut această discuție nici cu domnul Ciucă, nici cu Cătălin Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuții în Coaliție, cum și dvs aveți în redacții privind anumite lucruri sesizate.

E normal că am avut aceste discuții cu staffurile tehnice și cu oamenii politici. Nu am avut o discuție punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni alt candidat. Primul pas e să țină această conferință. Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ciolacu: „Nu trebuie să-mi explice mie, ci bucureștenilor”

Liderul PSD a precizat că medicul Cătălin Cîrstoiu trebuie să-i lămurească întâi pe bucureșteni în legătură cu acuzațiile ce i se aduc, nu pe el, pentru că nu este „judecător” sau organ de anchetă. „După ce iau în calcul că domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în fața presei și să explice toate aceste acuzații. Nu trebuie să mi se explice mie, trebuie să se explice bucureștenilor toate aceste acuzații. Eu nu i-am cerut lămuriri, trebuie să explice bucureștenilor, eu sunt premier și co-președinte al unei coaliții.

Nu sunt nici judecător, nici specialist de la ANI, așa cum a explicat și Clotilde Armand – a luat bani de la primărie în timp ce era primar. Domnul Cîrstoiu va ieși și va explica, nu e trimis în judecată, nimeni nu a trimis la un organ de cercetare penală ceva în ce-l privește. Cu adevărat, trebuie să iasă să explice”, a continuat premierul.

ADVERTISEMENT

„Nu riscăm nimic fiindcă nu și-a depus încă candidatura”

Marcel Ciolacu a mai precizat că, până în momentul de față, doctorul Cîrstoiu nu se face vinovat de vreo încălcare a legii și încă nu și-a depus candidatura „Nu riscăm nimic fiindcă nu și-a depus încă candidatura”, spus premierul.

„Până atunci, trebuie să țină o conferință de presă să lămurească toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecător, nici inspector ANI, eu sunt om politic, nu eu iau decizii în justiție și nu comentez o decizie a unui magistrat. Pentru că l-am desemnat pe domnul Cîrstoiu, e corect să iasă în public să explice. Momentant nu a dovedit nimeni că a luat vreun ban sau că a încălcat legea”, a mai spus Marcel Ciolacu

ADVERTISEMENT