News

Cătălin Drulă și-a zdrobit rivalii în primul tur al alegerilor interne pentru șefia USR. A luat mai multe voturi decât ceilalți la un loc

Cătălin Drulă a câștigat fără emoții primul tur al alegerilor interne pentru șefia partidului USR, după ce și-a învins contracandidații la scor. Rezultatul final al alegerilor va fi validat peste o săptămână.
10.07.2022 | 14:35
Catalin Drula sia zdrobit rivalii in primul tur al alegerilor interne pentru sefia USR A luat mai multe voturi decat ceilalti la un loc
Cătălin Drulă a câștigat detașat primul tur al alegerilor la USR / Foto: Inquam Photos / George Calin
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă a obținut 12.967 voturi din partea membrilor USR, la alegerile pentru șefia partidului, care au avut loc duminică. Asta se traduce printr-un procentaj de 71,3% din numărul total de voturi acordate de membrii USR candidatului Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă câștigă autoritar primul tur al alegerilor interne din USR

Cătălin Teniță a fost contracandidatul lui Drulă care a obținut cele mai multe voturi, adică 14,8% (2.706 voturi), iar Octavian Berceanu s-a clasat al treilea, cu 11,2% (2.041 voturi).

ADVERTISEMENT

Ceilalți candidați la șefia USR au primit mai puțin de un procent din totalul de voturi: George Ungureanu – 0,9% (163 voturi), Miroslav Tașcu Stavre – 0,7% (138 voturi) și Alexandru Sorin Kiss – 0,5% (97 voturi).

Rezultatele alegerilor interne vor fi validate într-o ședință online a Congresului USR, pe data de 16 iulie 2022.

ADVERTISEMENT

 Cioloș a părăsit USR și a înființat REPER

Alegerile interne în USR au fost organizate după ce Dacian Cioloș a renunțat la funcția de președinte al formațiunii politice și a părăsit partidul.

El a fost urmat de mai mulți europarlamentari, printre care: Ramona Strugariu, Dragoș Tudorache, Alin Mituță sau Dragoș Pâslaru. Aceștia au înființat o nouă organizație politică numită REPER (Reînnoim Proiectul European al României).

ADVERTISEMENT

Într-o dezbatere online care a avut loc săptămâna trecută, Cătălin Drulă a declarat că nu este de acord cu divizarea sau fragmentarea partidului din care face parte dar nici nu poate accepta ”cultura vedetismului”, de care să profite doar anumiți lideri.

Drulă: ”Niciun președinte nu ar trebui să permită ca cineva să-și bată joc de munca membrilor care trag”

”Niciun preşedinte nu ar trebui să permită ca cineva să îşi bată joc de munca membrilor care trag în acest partid. Loialitatea încetează acolo unde apare o cultură a vedetismului pe persoană fizică.

ADVERTISEMENT

Este foarte uşor să te faci celebru. Oricare puteţi deveni celebru (…) dând un telefon presei din Sibiu. Dar nu e ok asta. Şi dacă mergem într-o cultură care recompensează vedetismul, avem un dublu efect negativ: oamenii vor fi stimulaţi să facă acelaşi lucru, pentru că aşa capeţi notorietate şi ceilalţi, care muncesc mai în spate, mai atent şi mai pe termen lung, se vor simţi descurajaţi şi vor face un pas în spate şi vor înţelege că acel tip de muncă nu este apreciat”, a declarat Cărălin Drulă.

ADVERTISEMENT
Tags: