News

Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea, a murit la 46 de ani. Directorul de la Matei Balș, explicații privind cauza decesului. Update

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, a murit la vârsta de 46 de ani. Care a fost cauza decesului.
17.02.2024 | 12:31
Catalin Toma presedintele CJ Vrancea a murit la 46 de ani Directorul de la Matei Bals explicatii privind cauza decesului Update
Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea, a murit la 46 de ani. Ultimul mesaj transmis de liberal. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
17-02-2024
10:44

Directorul de la Matei Balș, explicații privind cauza decesului lui Cătălin Toma, șeful CJ Vrancea

Într-o primă reacție oferită presei, Adrian Marinescu, director medical Institutul ”Matei Balș” din Capitală, spune că decesul președintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, a fost un caz de gripă cu o evoluție fulminantă.

Dat fiind acest aspect, Marinescu îi sfătuiește pe toți cetățenii să ia foarte în serios gripa care afectează tot mai mult țara noastră, să se vaccineze și să aibă partea de prevenție.

Din păcate, în fiecare sezon de gripă vedem astfel de cazuri severe și că pot exista complicații inclusiv la oamenii tineri, care pot face forme fulminante. Trebuie să înțelegem că trebuie să avem partea de prevenție și vaccinare, este foarte important.

Din păcate, evoluția gripei este imprevizibilă. Este foarte greu să-ți dai seama de la început, să știi cum va evolua gripa”, a spus Adrian Marinescu, la Antena 3.

Cătălin Toma a murit la vârsta de 46 de ani. A fost internat la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. 

Tragedie în lumea politică: liberalul Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, a murit la vârsta de 46 de ani. Care este cauza decesului și care a fost ultimul mesaj al politicianului.

Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea, a murit la 46 de ani. Ultimul mesaj transmis de liberal

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma (PNL) era internat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală. Din informațiile presei locale, se pare că acesta s-a confruntat recent cu o răceală neobișnuit de agresivă.

ADVERTISEMENT

Boala s-a manifestat după întoarcerea din Franța a acestuia. Recent, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma a participat la sediul Consiliului Europei din Paris la lucrările biroului Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE).

Cătălin Dumitru Toma s-a născut pe 11 decembrie 1977 la Jariștea, Vrancea. A fost un politician român care a apărut în prim-plan în 2016, când a fost ales senator în județul Vrancea din partea Partidului Național Liberal (PNL).

ADVERTISEMENT

A ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea din 2020. În urmă cu patru ani, Toma l-a învins în alegerile locale pe fostul președinte de Consiliu Județean, Marian Oprișan.

Cătălin Toma era extrem de activ pe rețelele de socializare în ultima perioadă. Joi, 15 februarie, acesta a avut ultima sa postare: ”Bugetul Consiliul Județean Vrancea pe 2024 aprobat în unanimitate de către plenul consilierilor județeni! Mulțumesc, CDT”.

ADVERTISEMENT

Anterior, Toma a transmis și un mesaj de 14 Februarie – Ziua Îndrăgostiților. La acea dată, șeful CJ Vrancea dădea asigurări că este bine din punct de vedere medical. ”14 februarie. La mulți ani, îndrăgostiților! P.S. Sunt bine, mulțumesc pentru grijă”.

Reacții de la PNL după moartea fulgerătoare a șefului CJ Vrancea. Nicolae Ciucă: ”Cătălin era unul dintre politicienii tineri ai partidului, plini de energie, de curaj, de bunăvoință”

Voci de prim-rang din PNL au reacționat după moartea lui Cătălin Toma. Șeful liberalilor, Nicolae Ciucă, s-a arătat afectat de această veste și a spus că ”Sunt profund întristat de vestea trecerii la cele veșnice a colegului nostru, Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea.

ADVERTISEMENT

Cătălin era unul dintre politicienii tineri ai partidului, plini de energie, de curaj, de bunăvoință. Cătălin și-a dedicat fiecare moment gândindu-se la binele celor din jur, la familia sa, la comunitatea pe care o administra. Plecarea lui prematură lasă în inimile noastre, ale tuturor, o rană adâncă. Transmit condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis fostul premier.

Alina Gorghiu, ministrul justiției, spune că președintele CJ Vrancea i-a fost un foarte bun prieten. ”De mult timp nu am mai avut lacrimi în ochi de dimineață. Evit să mă exprim public despre necazuri, însă Cătălin Toma mi-a fost prieten tare bun, de ani si ani mulți.

Când niciunul dintre noi nu avem funcții mari în politică. Pe 2 februarie eram cu el, lângă el la Focșani. Știu ca nu mă mai aude, dar îi mulțumesc că a fost vreme lungă prietenul meu”, a scris Gorghiu pe Facebook.

ADVERTISEMENT