Câte luni pot fi păstrate, de fapt, vinetele la congelator. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine care nu iau în calcul faptul că acest produs are un anumit termen de valabilitate care nu trebuie depășit sub nicio formă.
Vinetele sunt folosite în numeroase preparate culinare, dar mai ales sunt transformate într-o salată delicioasă din care nu lipsește ceapa, însă trebuie să avem mare grijă atunci când alegem să le congelăm o perioadă mai lungă.
Specialiștii în domeniul alimentar ne atrag atenția asupra faptului că acestea își pierd proprietățile și în jur de 25% din substanțele minerale. De asemenea, culoarea lor trebuie să fie uniformă, închisă și fără pete negre.
Suprafața legumelor trebuie să fie fără adâncituri, de aceea se aleg cu foarte mare grijă din grădina proprie sau din piețe, de la diverși comercianți.
Concret, vinetele nu trebuie păstrate la congelator prea multă vreme. Mai exact, legumele coapte și tocate trebuie gătite înainte de a trece 5 luni. Ulterior, riscul de a ne alegem cu o problemă de sănătate crește, așadar e bine să le păstrăm la congelator mai puțin.
Mihaela Bilic are câteva sfaturi prețioase pentru vinetele gătite în propria bucătărie. Cunoscutul medic nutriționist susține că gustul desăvârșit este dat de frecarea legumelor atunci când ne apucăm să le transformăm în salată.
„Gustul şi calitatea unei salate de vinete vine din frecare. Luăm un bol adânc, un linguroi pe măsură, punem vinetele cu gălbenușul şi uleiul şi frecăm preţ de 5 minute până la 10 minute.
Cu cât frecăm mai mult cu atât ele o să se umfle ca o spumă pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm.
Veţi obține o salată dietetică şi delicioasă. Şi mai am un secret. În loc de pâine folosiți bucățele de ardei gras. În acest fel gustul delicios este garantat şi silueta neafectată”, a dezvăluit Mihaela Bilic în urmă cu ceva vreme pe Facebook, notează antena3.ro.