Life

Câte zile se ține post înainte de spovedanie. Ce spune tradiția, de fapt

Câte zile se ține post înainte de spovedanie? Mulți creștini poate nu știu acest lucru. Este important însă să cunoaștem tradiția.
30.03.2023 | 22:44
Cate zile se tine post inainte de spovedanie Ce spune traditia de fapt
Câte zile se ține post înainte de spovedanie. Sursă foto: Pinterest, Creștin Ortodox / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Multă lume se întreabă câte zile de post sunt necesare înainte de spovedanie. Iar pentru că Postul Paștelui se încheie în curând, acest lucru este cu atât mai important. În general, spovedania se face înainte de încheierea postului.

Câte zile se ține post înainte de spovedanie

Conform tradiției, dacă alegi să te spovedești în Postul Paștelui, atunci păcatele tale vor fi iertate mult mai repede. O altă regulă este legată însă de zilele de post care se țin înainte de spovedanie. Poate mulți creștini nu au reușit să țină postul complet de 40 de zile.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă în această situație? Conform scrierilor sfinte, indicat este ca postul să ție ținut 40 de zile. De abia în ultima zi, creștinii merg să se spovedească. Totuși, există și alte reguli mai accesibile pentru foarte mulți dintre credincioși.

Preoții spun că cei care au ținut post doar câteva zile, sau doar în zilele de luni, miercuri și vineri pot să se spovedească. De asemenea, aceștia la recomandă celor care s-au spovedit să continue postul, chiar dacă au trecut deja pe la Biserică.

ADVERTISEMENT

Iar părerile sunt și mai împărțite. Sunt preoți care spun că scopul postului este acela de a-i face pe creștini să se spovedească. Tocmai din acest motiv, nu trebuie să existe nicio piedică atunci când alegem să facem acest lucru.

Când putem să primim împărtășania

Ce se întâmplă în cazul în care nu putem să ținem post și vrem să ne spovedim? Preoții spun că acest lucru este posibil. Totuși, este indicat să ținem post măcar după ce am fost la Biserică, o perioadă scurtă. În acest mod păcatele noastre vor putea fi iertate.

ADVERTISEMENT

Iar regulile de mai devreme se aplică și în cazul celor are vor să se împărtășească. După cum știm prea bine, tradiția spune că în Postul Paștelui, creștinii trebuie să se împărtășească și să se spovedească. Pe de altă parte, este nevoie să ținem post tot 40 de zile.

Un alt lucru important pe care credincioșii trebuie să îl știe este legat de Săptămâna Patimilor. Preoții nu recomandă în niciun caz creștinilor să se spovedească în această perioadă, care de altfel are o semnificație aparte.

ADVERTISEMENT

Motivul este foarte simplu și anume evitarea aglomerației în pragul sărbătorilor pascale. Pentru a nu se suprapune cu slujbele precum Deniile, cel mai bine ar fi ca toți credincioșii să se spovedească înainte de Săptămâna Patimilor, recomandă preoții.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Bianca Drăgușanu, săltată de poliție. E vizată într-un dosar de evaziune fiscală
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”