ADVERTISEMENT
Simona Halep

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în optimile de finală de la Roland Garros 2020

Autor: Gabriel Esanu | 02.10.2020 | 15:45
Câți bani a câștigat Simona Halep pentru calificarea în optimile de finală de la Roland Garros 2020
Simona Halep a obţinut astăzi o nouă victorie la Roland

UPDATE, ora 15:46 / Simona Halep a învins-o pe Amanda Anisimova, scor 6-0, 6-1, şi s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros. Pentru această performanţă, românca a încasat un cec în valoare de 189.000 de euro. În plus, Simona a primit 240 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Calificarea în turul 3 la Roland Garros înseamnă şi o importantă lovitură financiară pentru Simona Halep. Prin victoria cu Irina Begu, Simona şi-a asigurat un cec în valoare de 126.000 de euro. Irina Begu rămâne cu 84.000 de euro, suma pentru turul 2.

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Roland Garros 2020, după ce a învins-o pe Sara Sorribes Tormo, scor 6-4, 6-0 O va înfrunta în turul 2 al competiției pe învingătoarea dintre Irina Begu și Jil Teichmann, partidă care se desfășoară peste aproximativ o oră.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Roland Garros are premii diminuate din cauza pandemiei de coronavirus. Și rămâne din acest punct de vedere pe ultimul loc între toate turneele de Grand Slam. Dar rămân sume imposibil de ignorat pentru orice jucător din lume. 1,6 milioane de euro primește fiecare dintre cei doi învingători, la masculin și la feminin.

Doar pentru prezența pe tabloul principal se acordă un premiu în valoare de 60.000 de euro. Iar după victoria în fața ibericei Sara Sorribes Tormo, și calificarea în turul secund, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 84.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă 2020 a fost un an cu mari probleme provocate de pandemia de coronavirus, Simona și-a rotunjit serios conturile. A câștigat 1.728.990 dolari în acest an, cea mai mare parte datorită semifinalei de la Australian Open.

Ce sumă a obţinut Simona Halep pentru calificarea în turul 2 la Roland Garros 2020. Este pe locul 4 all time ca bani încasaţi

Simona Halep are deja trei turnee WTA câștigate în acest an, la Dubai, la Praga și la Roma. Cel din Italia a fost cel mai important, de categorie Premier 5, și a adus în conturile Simonei Halep puțin peste 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În schimb, turneul de la Praga, primul pentru ea de la reluarea circuitului, nu a adus o sumă prea consistentă în conturi. Doar 25.000 de euro a primit din partea organizatorilor pentru acel trofeu.

Simona Halep este pe locul 4 în topul jucătoarelor care au primit cele mai mari premii pe parcursul întregii cariere. 36.837.011 dolari a câştigat Halep, all-time, din informaţiile oferite de site-ul oficial al WTA.

ADVERTISEMENT

Doar Serena Williams, Venus Williams şi Maria Sharapova au câştigat mai mulţi bani din turneele la care au participat. Prima este de neatins, cu aproape 100 de milioane de dolari. Dar celelalte două ar putea fi depăşite de Simona în următoarea perioadă.

În turul 2 la Roland Garros 2020, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din partida Irina Begu – Jil Teichmann, care va începe în scurt timp.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!