Sport

Simona Halep, out de la Madrid! Românca și-a anunțat oficial retragerea din competiție: “Mai am nevoie de timp!”. Update

Simona Halep ratează turneul de la Madrid! Organizatorii au anunțat oficială că dubla campioană din capitala Spaniei nu va mai participa.
21.04.2024 | 20:18
Simona Halep out de la Madrid Romanca sia anuntat oficial retragerea din competitie Mai am nevoie de timp Update
Simona Halep s-a retras în ultima clipă de la Madrid Open. Românca are probleme medicale.
ADVERTISEMENT
21-04-2024
17:26

Organizatorii au anunțat oficial retragerea Simonei Halep

Se confirmă în cele din urmă problemele medicale acuzate de Simona Halep. Organizatorii au anunțat oficial că jucătoarea noastră nu va mai participa la turneul WTA Mutua Madrid. Halep a oferit și o declarație:

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)


„Din păcate, corpul meu mai are nevoie de puțin mai mult timp să fie pregătit și am luat decizia dificilă de a nu juca la Madrid. Dură pentru că doream să fiu cât mai repede înapoi în circuit. 

Mulțumesc organizatorilor de la Madrid care mi-au oferit wildcard-ul și fanilor mei pentru susținerea necondiționată. Ne vedem în curând”, a scris sportiva pe pagina ei oficială de Instagram.

20-04-2024
15:23

Simona Halep s-a retras de la Madrid Open

Simona Halep nu va participa la Madrid Open. Competiția de 1.000 de puncte din capitala Spaniei are loc în perioada 22 aprilie – 5 mai. Revenită după scandalul de dopaj, românca ar fi trebuit să fie prezentă pe tabloul principal la Caja Magica, după ce a acceptat un wild-card. 

În cele din urmă, Simona Halep a luat decizia de a se retrage de la Madrid, conform Euronews. Fostul lider WTA a invocat probleme medicale și a decis să nu riște. 

Totodată, sportiva născută la Constanța consideră că nu este refăcută complet pentru a reveni în circuitul WTA la cel mai înalt nivel. În urmă cu o săptămână, Simona Halep s-a retras de la Oeiras Ladies Open. 

Simona Halep va începe sezonul pe zgură la Madrid Open după ce a primit wild-card. Urmează ca jucătoarea de tenis din România să își afle adversara de la turneul WTA 1000.

Anunț important pentru Simona Halep: când își află adversara de la Madrid Open

Jucătoarea de tenis din România va face pentru prima dată pasul la un turneu alături de noul antrenor, Carlos Martinez. Simona Halep va participa la Madrid Open, competiție care se va desfășura în perioada 23 aprilie – 5 mai.

ADVERTISEMENT

Cu două zile înaintea startului de sezon pe zgură, fostul număr 1 WTA își va afla prima adversară. Tragerea la sorți va avea loc duminică, 21 aprilie, de la ora 19:00, așa cum anunță Eurosport.

În cariera sa, Simona Halep s-a impus de două ori la turneul din capitala Spaniei. Prima dată în 2016, atunci când a învins-o pe Dominika Cibulkova și în 2017, după ce a câștigat în fața Kristinei Mladenovic.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul lider mondial a mai jucat în două finale la Caja Magica. În 2014, când a fost învinsă de Maria Sharapova și în 2019, când a pierdut cu Kiki Bertens.

Reacția lui Halep după turneul de la Miami

“Am fost foarte emoționată când m-am întors pe teren. Nu eram sigură cum va fi percepția, atât pe teren, cât și în afara acestuia. Nu știam la ce să mă aștept de la oamenii din Miami. Fiind din nou în vestiar și în zona jucătorilor. Toată această rutină pe care nu o făcusem de aproape doi ani mi s-a părut nouă.

ADVERTISEMENT

Când am ajuns, dragostea pe care am primit-o de la oamenii care lucrează la turneu, de la securitate și de la toți cei din jurul meu, precum și de la jucători, m-au ajutat să uit totul. Am simțit că nu aș fi fost niciodată plecată. A fost un sentiment grozav, o mare energie și, în adâncul sufletului, am fost foarte fericită să fac din nou parte din tenis și din acest sport pe care îl iubesc atât de mult. Pentru mine a fost o experiență grozavă, mult mai bună decât mă așteptam.

Toate acestea m-au făcut să simt că vreau să revin la ce am mai bun și să văd cât de bună pot fi încă. A fost o perioadă grea. A fost greu de controlat, dar acum este o altă poveste. Și simt ușurare, simt libertate. Deci da, m-am întors la muncă. Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără.

ADVERTISEMENT

Prin ceea ce am trecut nu a fost ușor. Deci nu pot uita. Există bagaje care probabil vor rămâne mai mult timp și nu pot uita, într-o singură noapte, ce s-a întâmplat. Așa că trebuie să mă descurc mai bine. Trebuie să-mi controlez emoțiile. Deci sunt multe lucruri care nu sunt ușoare. Dar bucuria sper să mă ajute”, a spus Simona Halep, pentru tennisworldusa.org.

ADVERTISEMENT