În marile orașe din țară, fenomenul cerșetoriei este unul din ce în ce mai răspândit. În cele mai multe cazuri, vorbim de impostori care încearcă să profite de bunătatea oamenilor.
Fenomenul cerșetoriei există întrucât oamenii sunt foarte ușor de păcălit. Ei oferă sume importante de bani.
Este deja dovedit faptul că foarte mulți cerșetori câștigă mult mai mulți bani decât o persoană onestă care muncește 8 ore / zi.
Săptămâna trecută, reprezentanții Poliției Locale din Alba Iulia au susținut o conferință de presă în care au avertizat că fenomenul cerșetoriei este unul din ce în ce mai extins în oraș și că încearcă să îl țină sub control.
Polițiștii din Ardeal au expus și câteva cazuri celebre de oameni care profită de mila oamenilor din oraș.
De departe, cea mai mare impostoare este o femeie din Sebeș care este prezentă zi de zi în municipiul Alba Iulia. Pentru a fi mai credibilă, aceasta le spune trecătorilor că este invalidă.
Miloși, oamenii cad frecvent în plasa ei. Femeia a fost ridicată recent de agenți. Întrebată fiind câți bani a făcut, ea le-a arătat suma de 430 de lei despre care a spus că i-a primit în 30 de minute.
Cazul femeii din Sebeș care ”muncește” pe străzile din Alba Iulia nu e singular.
Tot din Sebeș mai acționează pe străzile din oraș și un bărbat. După ce bărbatul își termină orele de cerșit, se schimbă în haine bune și merge înapoi în localitate. Acesta le-ar fi spus oamenilor legii că adună bani să își achiziționeze o mașină, scrie Alba24.
Un altă bărbat, din Cugir, vine în orașul Marii Uniri cu autoturismul personal, un Seat. Parchează pe o stradă din oraș, cât mai departe de ochii oamenilor, iar apoi începe să apeleze la mila publicului prin zona pieței din Cetate.