News

Avertisment al Poliţiei Locale: “Un fenomen bizar ia amploare pe străzile Capitalei. Nu vă lăsați păcăliți!”

În debut de an 2023, cerșetorii din Capitală recurg la noi metode de înșelăciune. Poliția locală avertizează că un fenomen bizar ia amploare pe străzi: ”Nu vă lăsați păcăliți!"
06.01.2023 | 16:01
Avertisment al Politiei Locale Un fenomen bizar ia amploare pe strazile Capitalei Nu va lasati pacaliti
Alertă a Poliției Locale! Femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor: ”Nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe”. Sursa foto: primărie6.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cerșetorii din Capitală au noi metode prin care încearcă să profite de mila oamenilor. În ultimele zile, Poliția Locală Sector 6 a depistat mai multe femei care pretindeau a avea în brațe bebeluși.

Alertă a Poliției Locale! Femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor: ”Nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe”

În realitate, cerșetoarele plimbau păpuși din cârpe. Acestea se deplasau printre mașini, la semafoare, și încercau să atragă compasiunea șoferilor.

ADVERTISEMENT

Reperezentanții Poliției Locale Sector 6 spun că au amendat mai multe cerșetoare. Acestea cereau bani pentru lapte praf.

Instituția din Capitală mai informează că acest fenomenul a luat amploare în acest început de an 2023 și îi avertizează pe bucureșteni să nu se lase păcăliți.

ADVERTISEMENT

”Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor ‘un bănuţ pentru lapte praf’.

Atenţie! Nu vă lăsaţi păcăliţi! În braţele cerşetoarelor nu sunt copii, ci păpuşi din cârpe. Poliţia Locală Sector 6 a prins în fapt mai multe impostoare, pe care le-a sancţionat cu amendă”, se arată într-un comunicat transmis vineri de autoritatea locală.

ADVERTISEMENT

Poliția locală povestește despre un astfel de caz petrecut chiar joi, 5 ianuarie. Cerșetoarele au fost depistate la intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu.

”Ţi se rupe sufletul când vezi o femeie cu pruncul în braţe, stând cu orele pe străzi, în frig, cerând ajutor. Mulţi, miloşi, îşi deschid imediat portofelele. S-a întâmplat joi, 5 ianuarie, în intersecţia Cotroceni cu Piaţa Leu, unde o astfel de femeie apela la mila şoferilor.

ADVERTISEMENT

‘De ce ţii copilul în frig? Vrei să te ajute cineva de la DGASPC?’, a întrebat-o un şofer. ‘Nu, nuuu, îmi trebuie doar bani pentru lapte’, a răspuns cerşetoarea”, se arată în comunicatul Poliției.

Poliţia Locală Sector 6 a constatat că femeia care cerșea avea în brațe un ”bebeluş” făcut din cârpe. Acestea erau îndesate într-o salopetă de copil.

Cerșetoare depistate în mai multe zone din Sectorul 6

Tot joi, au mai fost prinse alte trei cerşetoare cu păpuşi din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. Fiecare a primit o amendă de 200 de lei.

Cei de la poliția locală spun că în Sectorul 6 ar acționa ”o adevărată reţea de cerşetoare cu păpuşi”. Au ajuns la această concluzie după ce persoanele prinse în fapt figurează cu acelaşi nume de familie şi au mai fost amendate anul trecut pentru aceeaşi faptă.

De-a lungul anului trecut 2022, poliţiştii locali din Sectorul 6 au dat 291 de sancţiuni pentru cerşetorie, în valoare de 45.450 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: