News

Câți bani a primit soțul Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani, de la stat. Suma este infimă

Care este suma de bani alocată de stat pentru soțul Alexandrei, tânăra moartă la Maternitatea Botoșani. Cu acest ajutor, bărbatul trebuie să aibă grijă de cei trei copii.
10.09.2023 | 20:41
Cati bani a primit sotul Alexandrei tanara moarta la Maternitatea Botosani de la stat Suma este infima
Câți bani a alocat CJ Botoșani familiei Alexandrei, tânăra moartă în maternitate. Suma primită de soțul victimei nu e mare. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Câți bani a primit soțul Alexandrei, tânără moartă la Maternitatea Botoșani, de la stat. Suma cu care acesta trebuie să se descurce pentru creșterea celor trei copii rămași fără mamă este infimă.

Câți bani a alocat CJ Botoșani familiei Alexandrei, tânăra moartă în maternitate. Suma primită de soțul victimei nu e mare

La mai puțin de o lună de la tragedia petrecută la Maternitatea Botoșani, acolo unde Alexandra, o tânără de 25 de ani se stingea în condiții revoltătoare, după ce a agonizat ore în șir, statul a anunțat un sprijin financiar pentru familia îndurerată.

ADVERTISEMENT

La finalul acestei săptămâni, Consiliul Judeţean din Botoșani a decis alocarea unui ajutor financiar de 30.000 de lei soţului Alexandrei Ivanov. Banii vor ajunge la Gabriel Ivanov, soțul victimei.

Cu această sumă, una deloc impresionantă, echivalentul a 6.000 de euro, familia lăsată în urmă de tânăra mămică va trebui să îi îngrijească pe cei trei copii minori, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Moartea Alexandrei, survenită pe 18 august, a provocat un val de proteste de stradă în Botoșani. ”Cum a fost posibil?”, s-au întrebat oamenii revoltați. Aceștia au cerut dreptate pentru Alexandra (25 de ani), mamă a trei copii, cel mai mare de cinci ani.

Nu mai am aer!”, ultimele cuvinte transmise de Alexandra familiei sale, s-au transformat în mesajul central al unor proteste care au început la Botoșani după moartea tinerei.

ADVERTISEMENT

Alexandra, o moarte învăluită în acuzații și revoltă

Alexandra Ivanov s-a stins în dimineața zilei de 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Tânăra mămică era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

Cadrele medicale au avut un comportament inexplicabil în acest caz. Astfel, după ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Treptat, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Timp de șapte ore, tânăra de 25 de ani nu a beneficiat de îngrijiri medicale, se arăta într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoșani. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au preluat ancheta în cazul tinerei moarte pe 18 august în Maternitatea din Botoşani.

ADVERTISEMENT