News

Primul suspect în cazul morții Alexandrei, audiat. Doctorița de gardă în noaptea tragediei, vizată și de percheziții

Primul suspect în cazul morții Alexandrei, gravida de 25 de ani din Botoșani, este doctorița de gardă din noaptea tragediei. Ea a fost vizată și de percheziții.
01.09.2023 | 23:15
Primul suspect in cazul mortii Alexandrei audiat Doctorita de garda in noaptea tragediei vizata si de perchezitii
Primul suspect în cazul morții Alexandrei: doctorița de gardă în noaptea tragediei. Audieri și percheziții. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La două săptămâni de la cazul tragic din Botoșani, soldat cu moartea Alexandrei Ivanov, o gravidă de 25 de ani, a apărut primul suspect în dosar. E vorba de doctorița de gardă în noaptea în care tânăra s-a stins.

Primul suspect în cazul morții Alexandrei: doctorița de gardă în noaptea tragediei. Audieri și percheziții

Vineri, 1 septembrie, procurorii suceveni au efectuat trei percheziții în dosar. Doctorița care a neglijat-o pe pacientă o noapte întreagă a fost audiată la Suceava, timp de mai multe ore.

ADVERTISEMENT

Medicul Mariana Pitrop, de gardă în noaptea în care a fost internată Alexandra Ivanov la Maternitatea din Botoşani, are calitatea de suspect în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de procurorii suceveni, scrie Agerpres.

Procurorii au spus că doctorița în cauză fost audiată în calitate de suspect privind decesul pacientei Ivanov Alexandra pe perioada internării la Spitalul Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani.

ADVERTISEMENT

În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduce la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu.

În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedurat aflat în desfășurare“, potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

ADVERTISEMENT

De asemenea, procurorii au efectuat, tot vineri, trei percheziţii, atât la locuinţa medicului, cât şi la cabinetul acestuia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov. ”În completarea probatoriului, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorităţi publice cu atribuţii corelative în domeniul medical”, mai spun anchetatorii.

Alexandra s-a stins după ore de chinuri

Reamintim că Alexandra Ivanov a murit pe data de 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Tânăra de 25 de ani era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată. Ulterior, cadrele medicale au ignorat-o restul nopții. Spre dimineață, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, iar Alexandra a decedat în Secţia de Anestezie – Terapie Intensivă, în jurul orei 8.00.

ADVERTISEMENT
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau...
Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau în faţă la ghişeul de Permise apoi vindeau locurile
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc...
Hagi „fierbe“: Ianis, amenințat cu excluderea de la Euro 2024! Declarațiile care nasc o situație explozivă
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
RUSIA CUTREMURĂ direct România! Lovitură ISTORICĂ de la Moscova
Momente dramatice pentru Dan Ciotoi. Artistul se retrage din muzică
Momente dramatice pentru Dan Ciotoi. Artistul se retrage din muzică
Este anunţul momentului pentru Halep! Final de carieră!
Este anunţul momentului pentru Halep! Final de carieră!
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Fabrică din România închisă din cauza pierderilor. Câți oameni vor fi concediați
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț...
Testul pe care îl pică 7 din 10 români. Mută un singur băț de chibrit, în mai puțin de 20 de secunde, pentru a obține rezultatul corect
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română