Life

Câți bani au scos din buzunar trei adulți pentru o masă în Grecia, la o tavernă: “Pentru că da, se poate”

Suma de bani plătită de trei adulți pentru o masă în Grecia, la o tavernă. Cina a fost una care i-a mulțumit pe turiștii români.
21.06.2023 | 23:04
Cati bani au scos din buzunar trei adulti pentru o masa in Grecia la o taverna Pentru ca da se poate
Câți bani au scos din buzunar trei adulți pentru o masă în Grecia. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un român a dezvăluit câți bani au plătit trei adulți pentru o masă la o tavernă din Grecia. Prețurile au fost decente, iar cina a fost delicioasă și sățioasă.

Câți bani au plătit trei adulți pentru o masă în Grecia. Adevărul despre prețurile de la taverne

În ultimii ani, tot mai mulți români aleg să meargă la mare în afara țării. Aceștia optează mai ales pentru destinații precum Bulgaria, Grecia sau Turcia. Prețurile și condițiile de cazare sunt mai bune, motiv pentru care aceste țări se află în topul preferințelor turiștilor din România.

ADVERTISEMENT

Pe grupurile de Facebook, românii discută despre prețurile din Grecia, în comparație cu cele de anul trecut. Turiștii care vor merge în concediu vor să știe cât costă cazarea și mâncarea pentru a ști din timp de câți bani au nevoie.

Unii susțin că prețurile de la taverne au crescut față de anul trecut. Pe de altă parte, alții spun că nu există diferențe notabile de preț și că insulele grecești sunt și acum accesibile pentru români.

ADVERTISEMENT

Un român a povestit, într-o postare pe un grup de Facebook, ce a mâncat alături de familia sa la o tavernă. Cu un buget destul de mic, trei adulți au mâncat o cină copioasă, pentru care au plătit aproximativ 20 de euro în Thassos.

“Pentru că ne săturasem la prânz cu acel gyros+salată+pita în trei la 20.9 euro, acum la cină am împărțit un club gyros de 8 euro, o clătită de 4 euro, plus băuturi: bere la draft 4.5 euro, apă 1 euro și răcoritoare la 2 euro. Total cina, 19.5 euro, în 3 adulți. Pentru că da, se poate să mănânci și mai low budget (n.r. cu buget redus) în Grecia, mult, proaspăt și bun.

ADVERTISEMENT

Nu mă laud, nu mă plâng. Doar încerc să vă arăt, celor care nu știți, dar vreți, prețuri din Grecia. Ca să vă faceți un buget, ca să nu mai credeți tot din presă, ca să știți”, a scris românul pe grupul Forum Grecia.

Ce au spus alți utilizatori despre prețurile din Grecia

Postarea românului a primit zeci de comentarii din partea altor utilizatori. Unii sunt de acord cu faptul că există taverne unde se poate mânca la prețuri decente. Au fost și utilizatori care au considerat că această cantitate de mâncare nu este suficientă pentru trei persoane.

ADVERTISEMENT

“Presupun că ați mâncat și acasă ceva înainte de prânz sau cină. Sau doamnele sunt la dietă. Noi nu ne dăm în vânt după shaorma”, “Cred că pe ceilalți doi i-ai lăsat flămânzi”, sunt câteva dintre comentariile utilizatorilor.

Alți români susțin că nu se poate mânca un meniu echilibrat cu sume atât de mici. “Foarte gustos însă și foarte caloric meniul.. Pentru o masă echilibrată, prânz și cină, nu am reușit sub 100 euro pe zi/două pers, în Skopelos. Puțin mai scump ca la noi acasă pe litoral”, a mai comentat cineva, potrivit ziare.com.

Unii turiști i-au sugerat românului să încerce și alte preparate grecești, nu doar gyrosul. În schimb, alte persoane l-au felicitat pentru postarea sa, mai ales că nu toți își permit feluri de mâncare costisitoare.

ADVERTISEMENT