Life

Câți bani face Nicu Alifantis din muzică. Artistul, somat să restituie statului o sumă ridicolă

Câți bani face Nicu Alifantis din muzică? Cântărețul s-a plâns, de curând, că statul îl obligă să restituie ajutorul din pandemie.
12.04.2023 | 15:25
Cati bani face Nicu Alifantis din muzica Artistul somat sa restituie statului o suma ridicola
Câți bani face Nicu Alifantis din muzică. Foto: Facebook/ Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Câți bani produce Nicu Alifantis din activitatea sa profesională? Artistul solicitase din partea statului ajutor financiar în pandemie, când cei cu profesii liberale au intrat în pauză din cauza coronavirusului.

Câți bani face Nicu Alifantis din muzică. 2018, cel mai bun an pentru artist

De curând, interpretul de muzică folk a sărit la gâtul autorităților după ce primise prin poștă o înștiințare potrivit căreia trebuie să restituie ajutorul primit în pandemie, mai precis, suma de 4.072 de lei aferentă lunii aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

Întrebarea care a apărut pe buzele multora este dacă artistului îi merge atât de rău încât a trebuit să apeleze la bunăvoința statului? Ei bine, cifrele consultate de FANATIK arată care este situația financiară exactă a cântărețului.

Nicu Alifantis încasează bani prin intermediul firmei Alifantis Music SRL (companie care se ocupă de activitățile de interpretare artistică ale acestuia). Conform datelor raportate pentru anul 2021, Alifantis a avut un profit net de 32.845 de lei. Mai exact, dacă împărțim această sumă la cele 12 luni ale anului, Alifantis câștiga în jur de 2.700 de lei pe lună, sub salariul mediu pe economie în România (3.500 lei).

ADVERTISEMENT

În 2021, Nicu Alifantis rula o cifră de afaceri de 341.000 de lei

Legat de datele disponibile pentru anul mai sus menționat, trebuie precizat că folkistul a înregistrat, totodată, o cifră de afaceri de 341.437 de lei. Evident, anul 2021 a fost mai bun față de 2020, pandemia lovind mai multe sectoare profesionale, nu doar cel artistic.

În 2020, de pildă, firma lui Nicu Alifantis avea o cifră de afaceri mai mică (122.127 lei) și un profit net în scădere cu 29.906 lei. Ceva mai bun față de 2020 a fost anul 2019, când cifra de afaceri se ridica la 296.883 de lei, profitul fiind, în urmă cu 4 ani, de 30.575, ușor sub cel înregistrat în 2021.

ADVERTISEMENT

De departe, cel mai bun an din punct de vedere financiar pentru îndrăgitul interpret muzical a fost 2018. Firma lui Alifantis rula o cifră de afaceri de 472.509 lei și un profit net de 91.107 lei. Mai trebuie spus că, în acel an, spre deosebire de restul, Alifantis figura la Fisc cu doi angajați.

Cântărețul, obligat să restituie statului ajutorul de 4.072 lei primit în pandemie

Nicu Alifantis a primit o somație din partea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov, la data de 24 martie 2023, conform căreia statul a efectuat o plată necuvenită față de acesta în luna aprilie 2020. Cântărețul trebuie să dea înapoi suma aferentă acelei luni, de 4.072 de lei. Mai trebuie menționat că Alifantis s-a bucurat de ajutorul primit din partea statului până în vara anului 2021.

ADVERTISEMENT

Conform unui calcul simplu, excluzând luna aprilie 2020 pentru care statul cere banii înapoi, pentru cele 14 luni în care a beneficiat de acest ajutor financiar, Alifantis a primit, în total, 57.008 lei.

Nicu Alifantis, revoltat pe Facebook

Scrisoarea primită prin Poștă de cântăreț l-a deranjat atât de tare încât a ținut să se plângă în văzul tuturor, pe pagina personală de Facebook. 

„Decuseară trece pe la mine Poștașul și-mi aduce un maldăr de plicuri. Zic, merci, îl cinstesc și m-apuc să le desfac. Citesc. Dracu’ m-a pus?! Mă minunez ca prostu’. Apoi mă enervez ca idiotu’! Ca un bun creștin, îmi fac o cruce cât pot de mare și tot așa de 7 ori, că atâtea plicuri am primit.

Pe scurt, în 2020, Statu’ a plătit niște indemnizații ălora cu meserii liberale. Din care, cu onor fac și eu parte, că cică din cauza lui Covi nu ne-am putut desfășura activitatea. Ete că acu’s-au gândit ei că ar fi bine să ni le ia înapoi. Că cică sumele lunare au fost plătite necuvenit (?!). Tare, nu-I așa? Doamne, în ce țară trăim! Ce bătaie de joc! Fi-v-ar masca, izoleta și vaccinul cui v-a ales. Nu vă mai săturați, nemernicilor!”, a scris recent Nicu Alifantis pe rețeaua de socializare.

 

ADVERTISEMENT