Life

Lovitură pentru Nicu Alifantis din partea statului român: “În ce țară trăim, ce bătaie de joc”

Nicu Alifantis primește o lovitură puternică din partea statului român. Ce este obligat să facă celebrul artist? Chiar el a povestit totul.
09.04.2023 | 09:46
Lovitura pentru Nicu Alifantis din partea statului roman In ce tara traim ce bataie de joc
Lovitură pentru Nicu Alifantis din partea statului român. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicu Alifantis a ajuns într-o situație fără precedent. Faimosul artist a primit o lovitură puternică chiar din partea statului român. I se pare penibil ce se întâmplă acum, în special acum. De asemenea, el nu înțelege cum este posibilă o astfel de ”greșeală”.

Nicu Alifantis, lovitură puternică din partea statului

Și totuși despre ce este vorba? După cum știm prea bine, în timpul pandemiei de coronavirus, cei mai afectați au fost artiștii. Aceștia nu au putut să susțină concrete și nici alte evenimente o bună perioadă de timp. Statul român avea însă să îi ajute pe aceștia.

ADVERTISEMENT

Mai exact, nu puțini au fost artiștii care au primit din partea statului o indemnizație lunară, având în vedere suspendarea temporară a activității lor. Iar printre beneficiari îl regăsim și pe Nicu Alifantis. Acesta a primit începând cu luna aprilie 2020 și până la jumătatea anului 2021 o sumă destul de generoasă.

Vorbim despre 4.072 de lei pe lună, sumă care de altfel a fost și impozitată. În momentul în care programul guvernamental s-a oprit, evident că și banii s-au dus. Iar în total, după un calcul simplu, Nicu Alifantis a plătit statului român 13.574 de lei impozit.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă acum? Nicu Alifantis a fost informat de statul român că ajutorul financiar respectiv a fost primit ”în mod necuvenit”. Drept urmare, acesta este obligat să înapoieze cei 4.072 de lei alocaţi lunii aprilie 2020, în ciuda faptului că banii au fost impozitați.

Câți bani are de dat artistul înapoi

Și totuși cum s-a ajuns la o astfel de situație? Artistul spune că lucrurile sunt destul de ciudate în opinia sa, iar situația este una destul de penibilă. Deși a aplicat și se încadra în cerințele OUG pentru acea indemnizație, iată că lucrurile aveau să se schimbe anul acesta.

ADVERTISEMENT

Artistul s-a trezit cu șapte notificări care îl obligă să înapoieze statului suma brută pe care a încasat-o. De asemenea, el a publicat și o imagine cu toate documentele pe care le-a primit, adăugând că totul este doar o bătaie de joc.

”Decuseară trece pe la mine Poștașul și-mi aduce un maldăr de plicuri. Zic, merci, îl cinstesc și m-apuc să le desfac. Citesc. Dracu’ m-a pus?! Mă minunez ca prostu’. Apoi mă enervez ca idiotu’! Ca un bun creștin, îmi fac o cruce cât pot de mare și tot așa de 7 ori, că atâtea plicuri am primit.

ADVERTISEMENT

Pe scurt, în 2020, Statu’ a plătit niște indemnizații ălora cu meserii liberale, din care, cu onor fac și eu parte, că cică din cauza lui Covi nu ne-am putut desfășura activitatea. Ete că acu’s-au gândit ei că ar fi bine să ni le ia înapoi că cică sumele lunare au fost plătite necuvenit (?!)

Tare, nu-I așa? Doamne, în ce țară trăim! Ce bătaie de joc! Fi-v-ar masca, izoleta și vaccinul cui v-a ales, că nu vă mai săturați, nemernicilor!”, a scris artistul, pe pagina personală de Facebook.

ADVERTISEMENT