Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Șoc în play-out: barajul de Conference League ar trebui anulat! Doar două echipe au depus dosarul de cupe europene. Reacţia LPF

Barajul pentru Conference League ar trebui anulat în play-out, deoarece doar două echipe și-au depus dosarul pentru participarea în cupele europene.
19.03.2024 | 11:50
Soc in playout barajul de Conference League ar trebui anulat Doar doua echipe au depus dosarul de cupe europene Reactia LPF
Șoc în play-out: barajul de Conference League ar trebui anulat! Doar două echipe au depus dosarul de cupe europene. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
19-03-2024
09:56

LPF a clarificat situaţia pentru FANATIK

Sursele LPF au clarificat situaţia barajului pentru locurile 7-8 pentru FANATIK: “Dacă există o singură echipă care are licenţă UEFA din primele 4 locuri ale play-out-ului, barajul dintre locurile 7-8 nu se mai dispută. Este o decizie de Comitet Executiv al FRF”.

În acest moment, doar liderul din play-out, U Cluj, şi FC U Craiova, echipă aflată pe loc de baraj, sunt formaţiile care au licenţa UEFA. Din informaţiile FANATIK, Petrolul face eforturi pentru a obţine licenţa UEFA până la finalul lunii martie.

LPF CLARIFICA situatia BARAJULUI locurilor 7-8 pentru UEFA Conference League

Play-out-ul a început în SuperLiga, însă nu există concurență mare pentru singurele poziții ce asigură o șansă la preliminariile Conference League. Doar U Cluj și FC U Craiova 1948 și-au depus dosarul pentru cupele europene, iar barajul este în pericol de anulare.

Șoc în play-out: barajul de Conference League ar trebui anulat! Doar două echipe au depus dosarul de cupe europene

Play-out-ul oferă șansa locurilor șapte și opt să joace un baraj pentru calificarea în cupele europene, însă situația este una fără precedent în SuperLiga. FC Hermmanstadt și Dinamo sunt în insolvență, iar majoritatea nu au aplicat pentru licența UEFA.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici a dezvăluit la FANATIK SUPERLA că doar U Cluj și FC U Craiova 1948 au licență pentru cupele europene. Ardelenii sunt lideri în play-out, însă oltenii se luptă pentru salvarea de la retrogradare, iar trupa lui Nicolo Napoli nu are gândul la cupe europene.

„Avem meciurile ieri, meci spectacol și bate UTA cu 4-3. Un deliciu de meci, să îl tot pui ca la Bayern – Dortmund. După avem Petrolul – FC U Craiova, la retrogradare vedem ce va fi, dar e important ce se întâmplă sus, cine câștigă play-out-ul.

ADVERTISEMENT

Vreau să vă dau o informație tare de tot, la ora asta la care discutăm meciul pentru locurile șapte și opt, adică finala din play-out care să joace meciul decisiv ar trebui anulat. La momentul ăsta Federația ar trebui să dea un comunicat, dacă nu se întâmplă nimic și nu cred că se va întâmpla nimic până pe 31 martie.

Vă spun deja cine a câștigat play-out-ul: U Cluj. În momentul de față avem doar U Cluj și FC U Craiova, singurele echipe care au depus dosarul pentru licența UEFA. Se mai fac niște eforturi la UTA, dar șansele sunt mici.

ADVERTISEMENT

În momentul de față lucrurile sunt cam închise la play-out. În proporție de 99,99% deja știm cine va juca barajul cu echipa din play-off, este vorba de Universitatea Cluj. Îmi este greu să cred că FC U în opt meciuri ajunge să câștige play-out-ul.”, a dezvăluit Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA, emisiune în direct de la ora 10:30, doar pe FANATIK.RO, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

FC U Craiova, între cupe europene și retrogradare! Cum pot juca oltenii două baraje

FC U Craiova 1948 poate juca două baraje în același sezon: calificarea în cupele europene și salvarea de la retrogradare. Acest lucru este posibil, dacă formația lui Adrian Mititelu se va clasa pe locurile 14 sau 13 la sfârșitul campionatului.

ADVERTISEMENT

„Informațiile noastre la FANATIK sunt că doar două echipe și-au depus dosarul pentru licență UEFA: U Cluj și FC U. FC Hermannstadt și Dinamo sunt în insolvență, UTA nu a depus dosarul, termenul este până la 31 martie să îți plătești toate datoriile.

Lupta pentru câștigarea play-out-ului este închisă. La meciul dintre echipa din play-off și câștigătoarea din play-out este clar U Cluj pentru că toate celelalte nu au depus licența.

Zilele trecute UTA i-a plătit 50.000 de euro lui Keșeru. Nu cred că UTA se va băga. V-am anunțat că partida pentru locurile șapte, opt care este oficial în calendarul competițional ar trebui anulată. De ce să mai joace U Cluj cu locul opt și să își rupă picioarele. 

Și dacă Craiova e pe loc de baraj retrogradabil joacă două baraje? Se mai joacă opt meciuri, se poate întâmpla orice. Șansele ca FC U Craiova să termine pe locul 10 sunt destul de puține. Asta e cea mai tare, să joci două baraje. Să joci cupe europene și la o săptămână să joci evitarea retrogradării”, a adăugat Horia Ivanovici.

SOCANT! Barajul de Europa SE JOACA DEGEABA! Cine A DEPUS dosarul de licentiere UEFA

ADVERTISEMENT