Life

Câți bani îți trebuie să mergi în vacanță în Grecia în această vară. Nu te aștepți să te coste atât

Câți bani îți trebuie pentru a merge în vacanță în Grecia în această vară a anului 2023? Explicațiile clare ale unui specialist în turism.
17.06.2023 | 17:56
Cati bani iti trebuie sa mergi in vacanta in Grecia in aceasta vara Nu te astepti sa te coste atat
Câți bani îți trebuie pentru o vacanță în Grecia în această vară. Sursa foto: Forum Thassos / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De câți bani ai nevoie pentru a merge în vacanță în Grecia, în această vară a anului 2023? La această întrebare aflată pe buzele a mii de români oferă o serie de răspunsuri un specialist în domeniu.

Câți bani îți trebuie pentru o vacanță în Grecia în această vară

Ne aflăm într-o perioadă din an în care mii de români își fac bugetul pentru vacanțe și concedii. Cu siguranță, mulți dintre conaționalii noștri au ales, din nou, Grecia ca destinație pentru zilele libere.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 2-3 ani, românii se temeau în legătură cu situația epidemiologică. În prezent, crizele suprapuse fac ce bugetul să fie, pentru mulți, o problemă.  În acest sens, românii se întreabă în dese rânduri pe grupurile de pe rețelele sociale cu ce sumă ar trebui să pornească la drum ca să acopere toate cheltuielile necesare.

Pe un grup de Facebook destinat vacanțelor pe teritoriul elen, Dan Adrian Drăgan, administratorul Forum Grecia, a explicat într-o postare care este cu adevărat bugetul necesar pentru o astfel de deplasare exotică.

ADVERTISEMENT

Specialistul explică destul de clar faptul că un buget exact este greu de apreciat. În opinia sa, sumele pot varia în funcție de posibilități. Astfel, există unii care ar putea scoate din buzunar 5000 de euro pentru cazare. Alții s-ar rezuma la 400 de euro.

Și mâncarea poate duce la alocări diferite de fonduri. Dacă unii se satură cu o salată sau un gyros până în 10 euro, alții ar putea să urce ștacheta financiară până la 80 de euro.

ADVERTISEMENT

Concluzia specialistului în turism: ”O să cheltuim fix bugetul pe care îl avem în buzunar”

”Fie că ești începător, fie că revii pe insulă după câțiva ani, e foarte greu să îți spună cineva bugetul de care ai nevoie pentru a petrece un concediu frumos. Sunt într-adevăr costuri fixe, precum vignetele, taxele de autostradă și ferry. Costurile aferente cazării, mâncării și distracției sunt foarte diferite de la om la om.

Poate vrem cazare de lux, pe plajă, și dăm 5000 euro pe zece nopți. Poate găsim o cazare decentă și curată, și dăm 400 euro pe zece nopți. Poate unii dintre noi se satură cu o salată de 7-10 euro sau un gyros de 4-10 euro. Alții poate vor să mănânce peștele ăla bun de 80 euro per kg sau sa se răsfețe cu un homar de 100 euro per kg. Poate unii dintre noi bem doar apă plată cu 2 euro iar alții bem 5 beri de 4.5 euro fiecare.

ADVERTISEMENT

Poate la șezlong tragem 5 ore de un frappe de 4 euro sau poate ne luam vreo 2 sticle de vin cu 50 euro. Poate unii aleg să meargă cu vaporașul în excursie și văd insula de pe mare cu 30 euro sau poate alții vor să închirieze și să conducă singurei o bărcuță cu 130 euro.

Poate că degeaba vrem să știm bugetul dinainte, când de fapt o să cheltuim în concediu fix bugetul pe care îl avem cu noi în buzunar”, a scris Dan Adrian Drăgan, pe Facebook.

Postarea de mai sus a strâns și mai multe reacții. Un internaut explică faptul că, o cazare pe 7 zile poate fi la un minim de 2.500 lei în iulie și august și 1.500 lei în iunie și septembrie, dar în condiții modeste. Mâncarea pentru doi adulți un copil ar fi de 80 euro pe zi, dacă mănâncă gyros și salată grecească.

ADVERTISEMENT
Tags: