Life

Insula din Grecia de care puțini români au auzit. Are plaje superbe, apă cristalină și prețuri relativ mici

Insula grecească de care puțină lume știe. Are întinderi de nisip curat, apă limpede și costuri extrem de accesibile românilor.
17.06.2023 | 13:55
Insula din Grecia de care putini romani au auzit Are plaje superbe apa cristalina si preturi relativ mici
Insula grecească de care puțină lume știe. Are întinderi de nisip curat, apă limpede și costuri extrem de accesibile românilor. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Insula din Grecia de care puțini români au auzit. Are plaje superbe, apă cristalină și prețuri relativ mici. Este considerat unul dintre cele 7 locuri ionice, chiar dacă este mai îndepărtat de grupul principal. Cum se numește.

Insula grecească de care puțină lume știe. Are întinderi de nisip curat, apă limpede și costuri extrem de accesibile românilor

Insula grecească de care puțină lume știe poartă denumirea de Kythira și este poziționată în partea de sud. Cunoscută de localnici drept Chora, regiunea are întinderi de nisip curat, apă limpede și costuri extrem de accesibile românilor.

ADVERTISEMENT

Portul orașului, Kapsali, este unul dintre cele mai pitorești locuri din Grecia. Orașul a devenit capitala insulei în perioada venețiană și se află între Peloponez și Creta. Pentru localnici este locul de naștere din spuma mării a zeiței iubirii, Afrodita.

În prezent, insula este văzută ca una dintre cele mai puțin cunoscute de turiștii din întreaga lume. O femeie din România a rămas surprinsă de peisajul superb și de prețurile mici, nefiind nevoită să cheltuie foarte mult.

ADVERTISEMENT

„După mulți ani petrecuți în Ciclade, arse de soare și bătute de vânt, Kythira ne-a surprins cu verdele ei crud, de primăvară, și abundența vegetației. Cu satele pitorești și locuitorii prietenoși, neafectați de turismul agresiv de masă. 

Cu prețurile relativ mici comparativ cu insulele mult mai cunoscute. Nu în ultimul rând, ne-a impresionat cu labirintul drumurilor înguste, de o singură bandă, sau cu lipsa drumurilor către plaje mari, frecventate de turiști.

ADVERTISEMENT

Google maps dă rateu la tot pasul și e singurul loc din toată Grecia unde am găsit indicator rutier care atestă că GPS-ul greșește”, a scris românca pe un grup de pe Facebook dedicat insulelor grecești.

Kythira, o insulă plină de culoare și energie

Kythira este o insulă plină de culoare și energie. Locul are un farmec aparte care i-a făcut pe turiștii români să o laude pe rețelele de socializare. Aici se poate ajunge cu feribotul de la Neapolis care face curse zilnice, de la Gythio (Peloponez) sau Kissamos (Creta) de 2-3 ori pe săptămână.

ADVERTISEMENT

De asemenea, regiunea dispune de propriul aeroport cu zboruri dese de la Atena. În plus, are un spital construit din donațiile grecilor emigrați în Statele Unite ale Americii și un pod de piatră, care e cel mai mare din Grecia.

Turiștii pot vizita un castel ridicat în anul 1503 pe un mic bastion. Satul a fost construit chiar în fața intrării în această fortificație. Arhitectura clădirilor este tipică din Marea Egee, dar cu elemente venețiene și engleze.

De asemenea, Bisericile își înalță turnurile mult spre cer, vizitatorii fiind captivați de înălțimile de la castel. Orașul are două piețe principale, în timp ce punctul de belvedere are o priveliște superbă, direct spre golfurile gemene ale lui Kapsali.

ADVERTISEMENT