News

Câți bani plătești lunar pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei. Cât e rata, de fapt

Care este suma de bani pe care o plătești lunar pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei. La cât se ridică rata.
21.10.2023 | 14:29
Cati bani platesti lunar pentru un credit de nevoi personale de 10000 de lei Cat e rata de fapt
Câți bani plătești lunar rată pentru pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei? Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Foarte mulți români optează pentru un credit de nevoi personale. Iată care este, de fapt, rata pentru o sumă de 10.000 de lei pe care o împrumută un cetățean de la bancă.

Câți bani plătești lunar rată pentru pentru un credit de nevoi personale de 10.000 de lei?

Tot mai mulți cetățeni din România decid să apeleze la credite de nevoi personale. În cele mai multe situații, românii optează pentru un credit nevoi personale atunci când fac renovării sau îmbunătățirii locuinței, când au nevoie de bani pentru diferite nevoi sau la evenimente speciale.

ADVERTISEMENT

În această a doua categorie sunt incluse nunțile, botezurile sau alte evenimente semnificative. Date fiind scumpirile dramatice din ultimii ani, cetățenii trebuie să pună în plic o sumă consistentă. De multe ori, nu dispun de ea și recurg la împrumuturi.

Un credit de nevoi personale este util și în cazul urgențelor. Putem enumera aici diverse probleme de sănătate, pentru care sunt necesare analize suplimentare costisitoare, sau o situație neprevăzută: accident sau deces.

ADVERTISEMENT

O statistică internă indică faptul că o treime dintre români ar înclina către un credit de nevoi personale în următoarele luni. Motivele sunt diferite. Astfel, 20% au nevoie de bani pentru a-şi renova locuința, 18% pentru o maşină. Alți 12% ar împrumuta bani pentru electrocasnice.

O medie a sumei de bani de care ar avea nevoie românii se duce spre 10.000 de lei. La un calcul simplu, dacă banii sunt luați de la o bancă, pe un termen de 5 ani, un cetățean ar înapoia, în total, 14.000 de lei. Vorbim în acest caz de o dobândă fixă de 10,5%, arată un calcul Observator News.

ADVERTISEMENT

Vorbim de o rată lunară de 233 de lei. Dacă observăm că în România un salariu minim net pe economie se învârte în jurul a 2000 de lei, vedem cum un cetățean ar achita lunar peste 11% din venit dacă ar avea un astfel de credit.

Ce spun specialiștii despre cardurile de cumpărături

Există cetățeni care nu sunt de acord să piardă mii de lei la creditele de nevoi personale. Ei tind să opteze pentru cardurile de cumpărături. Ei bine, specialiștii spun că nici ele nu ar fi o alternativă de economisire.

ADVERTISEMENT

Explicația e simplă: dacă nu suntem capabili la un moment dat să plătim rata sau suntem neglijenți, am putea plăti dobânzi chiar mai mari decât în cazul unui credit de nevoi personale.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”