Life

Câți bani poți câștiga pe litoral. Meseriile care sunt la mare căutare

Care sunt cele mai căutate, dar și cele mai bine plătite locuri de muncă de pe litoralul românesc. Poți câștiga mici averi în doar câteva luni.
22.04.2024 | 13:57
Cati bani poti castiga pe litoral Meseriile care sunt la mare cautare
Câți bani poți câștiga muncind câteva luni pe litoralul românesc. Sursa foto: Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Sezonul estival poate însemna pentru unele persoane distracție și relaxare, iar pentru altele reprezintă perioada propice pentru locuri de muncă sezoniere. Cât de curând, litoralul românesc va avea nevoie de personal, în special, în domeniul HoReCa. Iată câți bani poți ajunge să câștigi pe litoral.

Care sunt cele mai căutate locuri de muncă de la malul mării în sezonul estival

Doar câteva zile ne mai despart de deschiderea oficială a sezonului estival 2024. Litoralul pare pregătit pentru a întâmpina turiștii. Din dorința ca totul să meargă ca pe roate, cei din domeniul HoReCa s-au asigurat că au suficient personal.

ADVERTISEMENT

Cu toții știm că în perioada verii, foarte mulți români aleg să lucreze pe litoral. Banii nu sunt deloc puțini, iar programul îi încântă pe mulți. Deși munca este pe măsură, cei mai harnici pot ajunge să câștige mici averi în doar câteva luni.

Principalele locuri pentru care se caută personal sunt cele de la restaurante. Indiferent că vorbim de cantine, de restaurante ”împinge tava” sau de cele obișnuite, cu toatele au nevoie de oameni care să servească turiștii.

ADVERTISEMENT

Pentru că este nevoie de personal, angajatorii sunt dispuși să primească în echipa lor chiar și persoane fără experiență. În schimb, este esențial ca cei care își doresc un loc de muncă să fie responsabili și serioși.

Câți bani poți câștiga la mare, în sezonul estival

Salariul oferit depinde de locul de muncă pentru care se optează. De exemplu, pentru a lucra la autoservire, cerințele sunt minime. Nu este nevoie să ai experiență în domeniu și nici studiile superioare nu sunt un criteriu obligatoriu.

ADVERTISEMENT

Potrivit bzi.ro, în Mamaia, o persoană care lucrează la restaurantele de tip autoservire ajunge să câștige 4.000 de lei net/ lună. Programul este de șase zile din șapte. Angajații beneficiază de o singură zi liberă din cauza faptului că sunt foarte mulți turiști, iar volumul de muncă este unul ridicat.

Salariul poate crește și poate ajunge la 6.500 de lei în cazul unui bucătar. Programul de muncă este similar. Nu doar bucătarii sunt la mare căutare în sezonul estival, ci și ajutorii de bucătari. Acestora li se oferă 4.000 de lei, iar programul de muncă este tot de șase zile pe săptămână.

ADVERTISEMENT

Românii s-au pregătit din timp pentru mini vacanța de 1 Mai. Anul acesta, prețurile sunt mai mari comparativ cu 2023, dar românii nu au considerat asta un obstacol. Cei care au vrut să petreacă zilele libere la mare, s-au asigurat că optează pentru cele mai bune servicii.

Anul acesta, românii au căutat foarte multe unități de cazare cotate la 4, ba chiar la 5 stele și nu au uitat nici de cei mici. Pentru că mulți pleacă cu familiile, locațiile care au programe speciale pentru ei reprezintă un plus.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe...
Cum a fost surprins celebrul milionar care a ajuns să ceară bani pe străzi pentru o pâine
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Iosif Rotariu, devastat de durere. Soția lui a murit în somn
Iosif Rotariu, devastat de durere. Soția lui a murit în somn
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni