Sport

Câți bani primește FRF pentru fiecare punct câștigat de România la Euro 2024

Federația Română de Fotbal are șansa să își îngroașe conturile cu fiecare reușită la Euro. UEFA a anunțat prime seriose pentru țările care obțin punct sau puncte la turneul final.
02.12.2023 | 17:15
Cati bani primeste FRF pentru fiecare punct castigat de Romania la Euro 2024
FRF se poate imbogati de pe urma participarii la Euro 2024. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al UEFA s-a întrunit astăzi în Hamburg pentru a finaliza și aproba sistemul de distribuție a premiilor pentru viitorul Campionat European de Fotbal UEFA 2024, programat să aibă loc în Germania în perioada 14 iunie – 14 iulie.

UEFA a anunțat premiile de la Euro 2024

Suma confirmată pentru distribuție către echipele participante este aceeași ca la UEFA EURO 2020, respectiv un total de €331 de milioane. Bani alocați pentru calificaree: €9.25 milioane. Toate echipele participante vor primi suma fixă de €9.25 milioane, asigurându-se astfel susținerea financiară pentru prezența lor în turneu.

ADVERTISEMENT

Bonus pentru meci: €1 milion pentru o victorie, €500,000 pentru un meci egal. Echipele care obțin victorii vor primi un bonus suplimentar de €1 milion, în timp ce cele care înregistrează o remiză vor fi recompensate cu €500,000, oferind un stimulent atrăgător. Astfel, Federația Română de Fotbal are șansa să își mărească veniturile cu fiecare punct obținut în competiție.

Calificare în optimi: €1.5 milioane. Echipele care avansează în optimile de finală vor primi o sumă semnificativă de €1.5 milioane, un plus bine venit în condițiile în care cheltuielile federațiilor pentru acest turneu final vor fi de ordinul milioanelor.

ADVERTISEMENT

FRF poate încasa 500.000 de euro la egal

Calificare în sferturi: €2.5 milioane. Avansarea în sferturile de finală garantează echipelor un impuls financiar crescut de €2.5 milioane și subliniază competiția tot mai intensă în etapele ulterioare. Ultimele 8 participante vor avea garanția unui turneu final profitabil.

Calificare în semifinale: €4 milioane. Semifinaliștii vor beneficia de o recompensă semnificativă de €4 milioane, reflectând abilitățile excepționale și determinarea demonstrată în faza penultimă a campionatului. Locul secund: suplimentar €5 milioane.

ADVERTISEMENT

Campionii europeni: suplimentar €8 milioane. Vârful succesului vine cu o sumă suplimentară de €8 milioane pentru echipa încoronată campioană europeană în 2024, recunoscând supremația lor în turneu. Suma primită vine ca urmare a drepturilor de televizare, biletele vândute și sponsorii implicați în acest turneu.

Suma maximă realizabilă pentru echipa campioană, în cazul în care obține victorii în toate cele trei meciuri din grupă, se ridică la impresionantul total de €28.25 milioane. Această distribuție a premiilor pentru echipele participante promit să transforme Euro 2024 într-o competiție captivantă și intens disputată.

ADVERTISEMENT

România merge la Euro 2024 din postura de câștigătoare de grupă. Formația pregătită de Edi Iordănescu a terminat pe primul loc calificările în dauna Elveției, care s-a calificat de pe poziția secundă. Meciul decisiv dintre cele două națiuni s-a disputat pe Național Arena și s-a încheiat cu victoria “tricolorilor”, scor 1-0.

ADVERTISEMENT