Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„Tricolorii” care l-au impresionat pe Cârțu. „Parcă era magician. Scotea mereu din joben”

Sorin Cârțu a avut un remarcat la duelul dintre România și Elveția. Horațiu Moldovan a ținut poarta intactă în duelul de pe Național Arena și a securizat cele 3 puncte.
22.11.2023 | 18:10
Tricolorii care lau impresionat pe Cartu Parca era magician Scotea mereu din joben
Sorin Cartu a fost impresionat de Horatiu Moldovan. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a câștigat duelul pentru locul 1 în fața Elveției. Echipa lui Edi Iordănescu a scăpat fără gol în duelul de pe Național Arena și a reușit să dea lovitura pe ofensivă prin Denis Alibec. Horațiu Moldovan a fost asediat de către elvețieni, dar a rezistat eroic și i-a adus României primul loc în grupă.

Horațiu Moldovan, preferatul lui Sorin Cârțu

“Eu mă bucur pentru participarea asta în special al unor jucători tineri, ce înseamnă pentru ei acest turneu final din Germania. Mă gândesc la Drăgușin, la Drăguș, la jucători care au arătat vână și caracter puternic.

ADVERTISEMENT

La Screciu la fel. Mă gândesc că după acest turneu final vor avea alt drum în cariera lor. Îmi place foarte mult Rațiu ce a arătat în ultimul timp. E un mare câștig pentru echipa națională.

Ce avem noi la ora actuală, e de felicitat în sensul acesta Edi Iordănescu pentru că prin filosofia lui și-a asigurat și a mers pe un ax central de mare calitate, care să își spună punctul de vedere în dezvoltarea jocului, în ce înseamnă echipa”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Apărarea României a fost cu două clase peste rivalele din grupă. Naționala lui Edi Iordănescu a primit doar 5 goluri în 10 partide și a terminat campania fără nici o înfrângere. Prin comparație, echipa de pe locul 2, Elveția, a încasat 11 goluri, dintre care 3 au fost din partea “tricolorilor”.

România a avut cea mai bună apărare din grupă

“Mă gândesc că Moldovan a făcut niște meciuri, a ținut vie speranța noastră de a termina pe loc bun. Fără Moldovan aseară nu am fi realizat acel loc 1. A fost incredibil, cu niște parade scoase ca un magician din joven.

ADVERTISEMENT

Apoi axul cu cuplul de fundași centrali Burcă și Drăgușin. Îl aștept pe Drăgușin din ce în ce mai bun, e capabil de progrese să bată la alte porți. Rațiu super, completează o linie de fund deosebită. Vorbeam de organizare de joc, care mereu pleacă din compartimentul de apărare.

Noi avem acest lucru. Îl văd în continuare pe Screciu ca mijlocaș central defensiv. Sigur, cu sarcini mai mult defesnive nu să îi dai nu știu ce sarcini ofensive pentru că atunci îl copleșești cu alea. Mi-a plăcut Stanciu, e un adevărat lider de echipă.

ADVERTISEMENT

Chiar și atunci când nu își pune amprenta, când nu marchează, el tot prin ceea ce face în teren cu alergarea lui, cu știința jocului. E un tip care timp de 90 de minute te poți baza pe el și în atac și în apărare. Mă bucur pentru revenirea lui Drăguș, e un jucător greu de găsit cu viteza, explozie știința jocului de a dribla pe verticală, în adâncime”, a completat Sorin Cârțu.

FANATIK SUPERLIGA este în fiecare luni, marți și vineri pe FANATIK.RO. Emisiunea este live de la 10:30 și se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Horatiu Moldovan a tinut poarta intacta

ADVERTISEMENT