Life

Câți bani se dau dar la un botez în 2024. Suma e surprinzătoare

Banii care se dau la un botez în 2024. Suma este una surprinzătoare. Situația s-a schimbat semnificativ față de alți ani.
16.02.2024 | 16:00
Cati bani se dau dar la un botez in 2024 Suma e surprinzatoare
Câți bani se pun în plicul unui botez, în 2024. Sursa foto: Doxologia, BluParty, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrecerile de botez sunt, ca de obicei, unele dintre cele mai organizate evenimente și în 2024. Părinții și-au rezervat din timp locațiile unde așteaptă zeci sau chiar sute de invitați. Nu oricum, ci cu banul în plic, așa cum prevede tradiția, de altfel.

Cât este darul de botez în 2024

Dacă sunteți chemați la un botez în următoarele săptămâni/luni, aflați că trebuie să aveți în plic o sumă frumoasă pentru nou-născut și părinții lui. Responsabilitatea este mai mare dacă sunteți apropiați sau rude ale acestora.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă doriți să vă exprimați și mai mult simpatia pentru bebeluș puteți oferi, pe lângă bani, și un cadou care să conste într-un costum sau un articol vestimentar deosebit pentru cel mic. Totodată, și părinților le puteți oferi un dar, precum un tablou de familie sau o bijuterie simbolică.

Înainte de a merge la o petrecere de botez, interesați-vă despre local, dacă este unul modest sau de lux, despre invitați, dacă vor fi oameni simpli sau cu reputații aparte. Asta deoarece aceste aspecte vă vor influența bugetul.

ADVERTISEMENT

Bugetul depinde și de regiune. De exemplu, în Capitală sau în alte orașe mari precum: Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Oradea, Iași sau Sibiu, veți achita între 800 și 1000 de lei de persoană sau ca un cuplu cu venituri medii pe lună sau chiar și minime.

Se pune altfel problema pentru persoanele sau cuplurile care au venituri lunare și peste cele medii din România. Acestea/Aceștia vor scoate din portofel sume de la 900 de lei în sus.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă veți merge la o petrecere de botez într-un oraș mai mic, puteți da pe masă sume între 500 și 800 de lei de pereche sau de persoană, aici intervenind din nou situația voastră materială sau gradul de rudenie.

Cum procedezi dacă nu poți fi prezent la botez

Dacă nu ai cum să te prezinți la botez, atât în ceea ce privește slujba, cât și petrecerea, oferă-le părinților un motiv bine întemeiat. Este de apreciat foarte mult sinceritatea în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Mai mult, nu poți lăsa situația să se desfășoare oricum, ci arată că îți pasă. Astfel, găsește o modalitate prin care să oferi darul de botez, fie el un plic cu bani sau fie un cadou reprezentativ pentru cel mic și părinții săi.

ADVERTISEMENT
Tags: