News

Câți bani a făcut la botez cel mai tânăr ministru din cabinetul Ciolacu. Bogdan Ivan are 11 ani de muncă și a lucrat doar la stat

Cel mai tânăr ministru din cabinetul Ciolacu este Bogdan-Gruia Ivan, care a preluat ”digitalizarea” de la Sebastian Burduja. Ivan are doar 32 de ani și e proaspăt tătic.
17.07.2023 | 17:17
Cati bani a facut la botez cel mai tanar ministru din cabinetul Ciolacu Bogdan Ivan are 11 ani de munca si a lucrat doar la stat
Ministrul digitalizării, Bogdan Ivan, este căsătorit cu Oana Măriuța din anul 2017 / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Facebook Oana Ivan
ADVERTISEMENT

Bogdan-Gruia Ivan a avut o ascensiune fulminantă în ultimii ani: de la consilierul președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, el a ajuns deputat și acum, ministru. După plecarea Gabrielei Firea din guvern, Bogdan Ivan a preluat și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ca interimar. Și asta la doar 32 de ani.

Bogdan Ivan și-a făcut lucrarea de doctorat cu Vasile Dîncu

Bogdan Ivan este membru PSD și a lucrat toată viața la stat. În 2012, el a fost luat sub aripa protectoare a fostului deputat Emil Radu Moldovan, după ce acesta a devenit președinte al CJ Bistrița-Năsăud, și a fost consilier al acestuia până în 2020, când a devenit el însuși parlamentar. În această perioadă, Ivan a fost și purtător de cuvânt al instituției.

ADVERTISEMENT

Ivan are o diplomă în administrație publică și alta în comunicare și relații publice. În septembrie 2022 el a devenit doctor în sociologie, cu o lucrare realizată sub îndrumarea conducătorului științific Vasile Dîncu, la acea dată încă ministru al apărării.

Lucrarea sa este intitulată ”Aspecte ale specificului organizațional al României. Modele socio-organizaționale de actualizare a politicilor de resurse umane în rândul funcționarilor publici”. În introducere, autorul își stabilește și un obiectiv al tezei, acela de a scoate ”administrația din existența minerală, neînsuflețită, moartă ca o piatră”.

ADVERTISEMENT

La prima vedere, singura legătură cu domeniul digitalizării este comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor, din care a făcut parte începând cu anul 2020.

Ministrul Ivan, profit mai mare la botez decât la nuntă

Și pe plan personal, lucrurile merg bine pentru ministrul Ivan. El este căsătorit din anul 2017 cu Oana Măriuța, specialist la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bistrița Năsăud și administrator al unei firme de organizat evenimente.

ADVERTISEMENT

În 2022, cei doi soți au organizat botezul fiului lor, David, iar încasările au fost pe măsura funcției deținute de deputatul Ivan. Potrivit celei mai recente declarații de avere, darul de botez a fost de 19.350 de euro și 205.000 lei. În total, suma ajunge la aproape 60.000 de euro pentru evenimentul organizat la Bistrița.

Profitul obținut la botez îl depășește pe cel de la nunta celor doi, din 2017. Atunci, Oana și Bogdan Ivan au contabilizat 155.000 de lei și 7.000 de euro (în total aproape 40.000 de euro).

ADVERTISEMENT

A investit banii câștigați la stat în criptomonede

Ministrul Ivan și soția lui dețin un teren intravilan de 800 mp, în Bistrița-Năsăud, două autoturisme BMW (fabricate în 2007, respectiv 2009) și conturi totalizând 270.000 de lei și 45.000 de euro. Ministrul digitalizării a mai investit și în zona cripto, el având, în prezent, peste 18.000 de dolari americani în diverse monede virtuale.

La capitolul datorii, în declarația de avere apar două credite în valoare totală de 68.000 de lei, care trebuie achitate până în 2025. În anul precedent, Bogdan Gruia a avut un venit de 137.256 de lei, iar soția lui de 72.656 lei. Media lunară a câștigurilor la nivelul familiei a fost de peste 17.000 de lei.

Societatea FWD Royal Events, administrată de soția ministrului Bogdan Ivan. a fost înființată în 2019, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 35.700 de lei, și pierderi de 13.910 lei. Firma are, în prezent, un singur angajat.

ADVERTISEMENT
Tags: