Life

Câți lei costă cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu. Puțini români își permit să-l cumpere

Există numeroase preparate care nu au cum să lipsească de pe masa de Paște, iar cozonacul este unul dintre ele. Cât costă însă cel preparat de Cătălin Scărlătescu?
04.04.2023 | 17:25
Cati lei costa cozonacul facut de chef Catalin Scarlatescu Putini romani isi permit sal cumpere
Câți lei costă cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu. Sursă foto: Instagram, Chef Super Food / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru cei care sunt în căutarea unui desert perfect pentru masa de Paște, cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu poate fi alegerea cea mai bună. Acesta are un preț care nu e poate pentru oricine, însă cantitatea, dar și gustul cel mai probabil merită efortul.

Secretul lui Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul perfect

Cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu poate fi achiziționat din comerț, sau poate fi preparat acasă. Astfel, gospodinele care au suficient timp pot apela cu încredere la rețeta pentru cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu. De cealaltă parte, cele care preferă să nu se agite prea mult cu pregătirile, pot achiziționa cozonacul direct din comerț.

ADVERTISEMENT

Există numeroase tipuri de cozonaci și de asemenea o mulțime de rețete. De la cel cu nucă și rahat, până la cel cu cacao și nu numai. Fiecare îl prepară așa cum își dorește. Rețeta lui chef Cătălin Scărlătescu ne promite însă un cozonac extrem de pufos, dar și delicios. Lista ingredientelor este următoarea:

  • 1 kg făină
  • 450 ml lapte
  • 200 g rahat
  • 500 g nucă
  • 250 g zahăr
  • 300 g unt
  • 150 g ciocolată
  • 5 ouă proaspete
  • 60 g drojdie.
ADVERTISEMENT

Și totuși cum se prepară cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu? În primul rând bucătarul are un mare secret. Ingredientele trebuie scoase din frigider cu 3-4 ore înainte de a începe prepararea. De asemenea, el are grijă ca bucătăria în care se face cozonacul să fie încălzită, iar ferestrele să fie închise.

Cum se prepară cozonacul de Paște

După ce am bifat aceste două reguli de bază, optăm pentru un bol înalt în care punem drojdia alături de 100 de mililitri de lapte. Se adaugă apoi și trei linguri de făină, dar și o linguriță de zahăr. Totul se amestecă bine, iar mai apoi aluatul se lasă la dospit cam o oră.

ADVERTISEMENT

Până trece timpul, se ia o altă oală care se pune pe foc. Acolo amestecăm laptele cu zahărul până când acesta se topește. Iar într-un alt vas amestecăm praful de sare alături de gălbenușuri. Treptat se adaugă și maiaua, făina, dar și laptele cu zahărul topit.

De abia în momentul în care amestecul este omogen se adaugă și untul. Chef Cătălin Scărlătescu spune însă că totul trebuie amestecat foarte bine. Aluatul trebuie să fie elastic și aerat, iar apoi se lasă la dospit pentru o oră. Urmează partea cea mai interesantă și anume prepararea umpluturii.

ADVERTISEMENT

Ciocolata topită, nucile și rahatul se amestecă bine. Acestea vor fi adăugate pe aluatul întins, iar mai apoi, acesta va fi rulat. Rulada va fi tăiată în două pe lungime, iar cele două bucăți se împletesc și se așează într-o tavă. Se lasă din nou la dospit încă două ore, iar apoi se ung cu ou.

Înainte de a le adăuga la cuptor însă, acesta trebuie deja să fie încins la 160 de grade. După ce cozonacul de Paște se coace încet, temperatura se scade la 140 de grade. Se poate face și testul cu scobitoarea, pentru un rezultat mai precis.

Câți lei costă cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu

Și totuși, cei care nu vor să prepare rețeta și vor să se bucure de același cozonac, făcut chiar de către Cătălin Scărlătescu, pot face acest lucru. Bucătarul are numeroase preparate pe site-ul Chef Super Food, la dispoziția clienților, de la sărmăluțele până la drob de miel. 

Cozonacul de Paște al juratului de la Chefi la Cuțite este făcut din aceleași ingrediente menționate anterior. Ciocolata neagră însă este belgiană, la fel ca și untul. Un cozonac de 900 de grame costă 96 de lei. De asemenea, cei care vor un desert mai mic pot opta și pentru varianta de 500 de grame.

”Pregătit după rețeta lui Chef Scarlătescu, cozonacul păstrează rețeta originală și gustul autentic românesc. Preparat numai cu ingrediente naturale premium și cu calități nutritive ridicate care dau savoare, cozonacul te va uimi cu abundență de nucă, ciocolată belgiană și rahat. Acesta este deșertul perfect pentru masa de Paște.”, se arată în descrierea cozonacului vândut pe Chef Super Food.

ADVERTISEMENT