Sport

Câți suporteri asistă la Israel – Elveția. Atmosferă specială creată de micuța galerie a gazdelor

Micuța arenă din Felcsút este gazdă în această seară pentru Israel în partida cu Elveția, iar în tribune iau loc aproximativ 1.000 de suporteri.
15.11.2023 | 22:10
Micuța arenă din Felcsút este gazdă în această seară pentru Israel în partida cu Elveția, iar în tribune iau loc aproximativ 1.000 de suporteri.
ADVERTISEMENT

Atmosfera este încărcată de tristețe, pe fondul războiului dintre Israel și Hamas, însă cei aproape 1.000 de fani, cărora li se adaugă premierul maghiar Viktor Orban, încearcă să-și împingă echipa spre victorie. Un moment special a fost intonarea imnului israelian, cântec scris pentru prima oară în 1877, la Iași, în România.

Câți suporteri asistă la Israel – Elveția

De altfel, puțină lume își aduce aminte că autorul imnului este poetul evreu Naftali Herz Imber, născut în Galiția, în 1856, conform The Times of Israel. De menționat că în tribune au apărut chipurile victimelor Hamas, inclusiv Netta Epstein, un tânăr de 22 de ani care a sărit pe o grenadă pentru a-și proteja logodnica.

ADVERTISEMENT

De menționat announcterul israelienilor le-a mulțumit lui Viktor Orban și guvernului maghiar pentru că au făcut posibilă disputarea meciurilor pe teren neutru lângă Budapesta. Interesant, cocheta arenă din Felcsut este dotată cu ecrane gigant, pe care meciul poate fi urmărit în timp real.

Monitor gigant
Monitor gigant

Chiar dacă meciul cu Elveția pare sacrificat de Israel, nu același lucru se va întâmpla cu partida dintre Israel și România. Asta, pentru că doar victoria celor din Israel va mai conta pentru a spera la o calificare la Euro 2024.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, jurnalistul Beno David anunța în urmă cu o săptămână la FANATIK SUPERLIGA că micuța arenă din Felcsut va fi arhiplină la meciul cu naționala pregătită de Edi Iordănescu. Așadar, pe 18 noiembrie se anunță o atmosferă incendiară lângă Budapesta.

”Solidaritatea și toți voluntarii care pun umăr la umăr să ajute. Lăsăm totul ce a fost. Nu știu dacă ați văzut, căpitanul echipei era înfășurat aseară în steagul Israelului. Referitor la fani, probabil vor veni destui la meciul cu România.

ADVERTISEMENT

E greu de apreciat, dar s-a spus că vrem ca stadionul să fie plin. Pentru suporterii din România nu e greu. Dacă vor veni 1.500 – 2.000 din Israel eu spun că va fi ok. La București au fost 1.800. Nu au avut mai multe bilete, și-au dorit, dar n-au primit mai multe bilete.

Dacă primeau mai multe bilete, veneau mai mulți cu siguranță. Spectatorii contează, fanii în tribună, dar la urmă jucătorii fac legea în teren”, a explicat jurnalistul. Mai mult, pe 18 noiembrie este de așteptat ca ultrașii maghiari să încerce să agite apele, lucru de altfel ușor de intuit.

ADVERTISEMENT

Multă lume se întreabă dacă Viktor Orban va fi, de asemenea, în tribună, în condițiile în care nu a ezitat să încurajeze Israelul din lojă în partida cu Elveția. Atenție! Sâmbătă, 18 noiembrie, la ora meciului se anunță -1 grade Celsius, o temperatură care le va da bătăi de cap spectatorilor.

Imnul Israelului înainte de meci

ADVERTISEMENT