Sport

Preliminarii Euro 2024, Grupa I. Kosovo, fără un jucător de top la meciul din Elveția

La mijlocul lunii noiembrie se vor desfășura ultimele meciuri din Gupa I a preliminariilor Euro 2024 și se vor stabili cele două echipe calificate la turneul final.
18.11.2023 | 19:28
Preliminarii Euro 2024 Grupa I Kosovo fara un jucator de top la meciul din Elvetia
Atacantul echipei OSC Lille, Edon Zhegrova, a cerut să fie lăsat la echipa de club și să nu se prezinte la meciul pe care Kosovo l-a avut împotriva Israelului, iar federalii au decis ca acesta să nu mai fie chemat nici pentru partidele cu Elveția și Belarus. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
18-11-2023
17:39

Edon Zhegrova, scos din lot de federali

Atacantul echipei OSC Lille, Edon Zhegrova, a cerut să fie lăsat la echipa de club și să nu se prezinte la meciul pe care Kosovo l-a avut împotriva Israelului, iar federalii au decis ca acesta să nu mai fie chemat nici pentru partidele cu Elveția și Belarus.

”Eu îl chemasem și cu Andorra, și cu Israel, dar decizia celor de la FFK a fost că vor miza pe cei din lotul actual, iar cine nu a mai fost chemat, nici nu va mai veni. Nu sunt decât un angajat al celor de la FFK”, a declarat selecționerul Primoz Gliha.

 

15-11-2023
18:56

Israel - Elveția 1-1 (Weissman, 88 / Vargas 36)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final! Israel – Elveția s-a terminat 1-1 și calificarea se va decide în ultimele două etape.

Clasament Grupa I

Min. 90+3: Fernandes face un fault extrem de brutal în jumătatea de teren israeliană și vede direct cartonașul roșu. Va primi cel puțin două etape de suspendare și va rata meciul cu România de la București.

Min. 88: GOOOL Israel! Centrare în careul elvețian, Fernandes luftează uluitor, mingea ajunge la Weissman, care reia în poartă din 6 metri. S-a verificat o poziție de offside, dar golul a fost validat în cele din urmă

Min. 52: Zesiger comite un henț clar în careu, dar nu se acordă penalty pentru Israel nici măcar după analiza VAR a fazei.

Min. 47: Khalailii reia cu capul în transversală din 8 metri.

Min. 41: Vargas rămâne din nou singur cu Glazer, dar șutează în transversală din 8 metri.

Min. 36: GOOOL Elveția! Centrare de pe partea dreaptă a atacului elvețian și Vargas, nemarcat, reia cu capul din 6 metri în poartă.

Min. 33: Turgeman e foarte aproape de un gol fabulos. L-a văzut pe Sommer ieșit din poartă și a șutat cu boltă de la peste 50 de metri, dar portarul elvețian a reușit să respingă în corner cu un ultim efort.

Min. 20: Okafor șutează puternic din careu, Glazer e bătut, mingea lovește transversala, sare la Vargas, care o reia cu capul în plasă. Golul este anulat însă pe motiv de fault în atac.

Min. 8: Vargas scapă singur în careul israelian, dar nu-l poate învinge pe Glazer cu un șut din 8 metri.

Min. 1: A început partida.

Înaintea fluierului de start s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului dintre Israel și Hamas.

Israel: Glazer – Dasa, Shlomo, Goldber, Davidzada – Fani, Lavi, Safuri – Gorno, Turgeman, Khalailii. Rezerve: Arad, Baribo, Cohen, David, Gerafi, Glazer, Gloukh, Kinda, Peretz, Weissman, Zahavi, Kanichowski. Selecționer: Alon Haza

Elveția: Sommer – Fernandes, Zesiger, Akanji, Rodrigues – Xhaka, Zakaria, Freuler – Vargas, Amdouni, Okafor. Rezerve: Aebischerm Benito, Comert, Elvedi, Garcia, Kobel, Mvogo, Ndoye, Shaqiri, Steffen, Ugrinic, Zeqiri. Antrenor: Murat Yakin

15-11-2023
18:15

Moment emoționant înainte de Israel - Elveția

Fanii israelieni au pregătit un moment emoționant înainte de Israel – Elveția, partidă care se va disputa pe 15 noiembrie de la ora 21:45 lângă Budapesta, la Felcsut. Așadar, în minutul 7 partida va fi întreruptă, iar în tribune vor fi afișate pozele tuturor copiilor răpiți de teroriștii Hamas pe 7 octombrie.

Mai mult, la conferința de presă premergătoare partidei dintre Israel și Elveția, căpitanul Eli Dasa, jucător la Dinamo Moscova, a făcut o dezvăluire cutremurătoare. Eli Dasa a prezentat, așadar, în fața ziariștilor prezenți la conferința de presă, papucul unui copil răpit de Hamas.  ”Asta este tot ce a rămas în casa lui Nave Shoham. Copilul ăsta de 8 ani este în Fâșia Gaza acum cu 7 membri ai familiei. Iar asta e tot ce a rămas în casa lor. Îl așteptăm aici”, a explicat fotbalistul.

Eli Dasa, moment emoționant
Preliminarii Euro 2024, Grupa I. Moment emoționant înainte de Israel – Elveția: ”E tot ce-a rămas”. apnews.com

”În acest moment al anului și cu ce are de înfruntat țara noastră trebuie să jucăm, pentru că ne reprezentăm țara, nu doar echipa națională. Așa că trebuie să fim concentrați la ce avem de făcut”, a transmis și Alon Hazan, selecționerul Israelului.

15-11-2023
13:52

Absență de marcă pentru Elveția cu Israel

Selecționerul Elveției, Murat Yakin, nu se poate baza miercuri seară pe fundașul Fabian Schaer (Newcastle). Schaer acuză probleme musculare și nu se știe momentan când va reveni pe gazon. Între timp, presa din Elveția amintește că Israelul este naționala care i-a încheiat cariera de jucător lui Murat Yakin, actualul selecționer al elvețienilor.

Conform Blick, cariera lui Yakin s-a încheiat în 2004, după un meci Israel – Elveția, jucat la Tel Aviv. ”Îmi amintesc că am simțit dureri groaznice în șold, în timpul jocului, și a trebuit să fiu înlocuit. Am avut dureri cum nu am mai avut niciodată”, a explicat Yakin.

Paradoxal, cariera lui Murat Yakin ar putea fi direct influențată tot de un meci în ”deplasare” contra Israelului. După ce a ratat Mondialul din Germania din 2006, Yakin dorește cu orice preț să califice Elveția la Euro 2024, iar ”o victorie miercuri ar însemna pecetluirea calificării”. Pentru Murat Yakin va fi al 28-lea meci pe banca Elveției.

15-11-2023
07:10

Meciul Israel - Elveția, transmis la tv de Digi Sport și Prima Sport

După partida pierdută duminică seara în Kosovo, 0-1 la Priștina, naționala Israelului susține miercuri și cel de-al doilea joc restant în preliminariile Euro 2024, Grupa I.

Naționala israeliană va întâlni selecționata Elveției, într-un meci care ar fi trebuit să se joace inițial pe 15 octombrie, dar a fost amânat din cauza războiului cu Hamas. Este al doilea joc dintr-o serie de 4 în decurs de numai 9 zile pentru elevii lui Alon Hazan, care vor mai întâlni România pe 18 noiembrie și Andorra pe 21 noiembrie.

Partida Israel – Elveția, decisivă în economia calificării la Euro 2024, se va juca în Ungaria, la Felcsut, va începe la ora 21:45 și va fi transmisă în România la tv de posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

14-11-2023
19:25

Jucătorii kosovari, încrezători înaintea partidei cu Elveția

După victoria obținută în fața Israelului, jucătorii echipei naționale a statului Kosovo sper să repete rezultatul bun și în meciul din deplasare cu Elveția, programat sâmbătă, 18 noiembrie.

”Trebuie să continuăm așa, să arătăm disciplină. Dacă vrem să ne setăm obiective la următoarele turnee, va trebui să rămânem cât mai uniți. În Elveția va fi un meci diferit, pentru că stadionul va fi umplut de mulți albanezi. Pentru noi, va fi un prilej cu atât mai mare de a ne arăta caracterul”, a declarat Bernard Berisha, conform publicației Gazeta Express.

”Este bine că am câștigat împotriva Israelului, sper să rămânem cu picioarele pe pământ și să dăm totul și la meciurile viitoare, pentru a crește în continuare. Cu Elveția vom da totul, pentru a valorifica fiecare meci la maximum.

Fără dubii, Elveția e un adversar puternic, dar vom încerca să obținem un rezultat pozitiv. Cred că avem calitate suficientă în grup și o atmosferă fantastică, așa că de ce să nu sperăm”, a spus și Qendrim Zyba.

13-11-2023
20:47

Un copil răpit de Hamas, în vestiarul naționalei Israelului

Federația Israeliană de Fotbal continuă gesturile emoționante și la meciul din deplasare cu Kosovo i-a făcut un echipament complet un băiat în vârstă de 8 ani răpit de gruparea Hamas.

În vestiarul naționalei Israelului de la Priștina a apărut un echipament complet de joc, tricou, șort, jambiere, ghete și o fotografie a micuțului Nave Shoham, ținut ostatic în Fâșia Gaza alături de alți 7 membri ai familiei sale, plus mesajul ”Aduceți-l înapoi acum!”

 

13-11-2023
14:03

Presa din Elveția a exultat după rezultatul de la Priștina

Presa din Elveția a salutat victoria pe care naționala din Kosovo a obținut-o în fața Israelului, scor 1-0, și notează faptul că trupa lui Murat Yakin își poate asigura biletele pentru Euro 2024 cu o victorie în în fața trupei lui Alon Hazan.

”Datorită victoriei celor din Kosovo contra Israelului, Elveția se poate califica matematic la Euro în cursul zilei de miercuri. Naționala Elveției are șansa de a aborda faza finală a preliminariilor cu mai mult calm decât era așteptat. Eșecul Israelului ne-a îmbunătățit situația din grupă.

Cu patru puncte peste Israel și cinci peste Kosovo, echipa națională va înfrunta în ultimele trei meciuri Israel, Kosovo și România. Cu o victorie miercuri, în Ungaria, contra israelienilor, Elveția își va securiza calificarea la Europeanul din Germania”, a scris SRF Sport.

12-11-2023
19:50

FINAL Kosovo - Israel 1-0

Min. 90+5: Final de partidă la Priștina!

Min. 90+4: Israelul rămâne în 10 după ce Revivo este eliminat.

Min. 90: 5 minute de prelungire!

Min. 80: Israelul a preluat inițiativa, în timp ce kosovarii se mulțumesc cu contraatacul. Chiar și așa, terenul de joc este impracticabil, un avantaj pentru gazde.

Min. 54: Kosovo domină copios partida. Raportul șuturilor pe poartă, 6-1 în favoarea gazdelor!

Min. 46: A început repriza secundă

Min. 45: PAUZĂ la Priștina

Min. 41: GOL! 1-0! Kosovo deschide scorul prin Rashica. Jucătorul lui BJK înscrie cu un șut puternic, după ce a scăpat singur spre poartă. De remarcat starea execrabilă a terenului de joc.

Min. 31: Ratare monumentală a lui Vedat Muriqi! Atacantul kosovar șutează în forță din interiorul careului, însă portarul Glazer a avut o paradă de senzație!

Min. 25: Presiunea acestei partide își spune cuvântul. Israelul nu pare dispusă momentan să riște, în timp ce kosovarii pun rareori presiune.

Min. 10: Nici măcar o singură ocazie înregistrată în primele 10 minute ale partidei.

Min. 1: A început partida de la Priștina! De menționat că plouă torențial

12-11-2023
18:48

Echipele de start în Kosovo - Israel

Au fost anunțate echipele de start în Kosovo – Israel. Așa cum era de așteptat, la gazde nu lipsește vedeta Muriqi, în timp ce la oaspeți vedeta Gloukh e piesă de bază în atac.

Echipa de start Kosovo - Israel
Echipa de start Kosovo – Israel
12-11-2023
09:38

Cine transmite la TV Kosovo - Israel, de la ora 21:45

Kosovo – Israel, partidă care poate ajuta România să mai facă un pas spre Euro 2024, este duminică de la ora 21:45. Va fi transmisă de Digi Sport 2 și Prima Sport 2. Pe “tricolori” i-ar avantaja ca Israel să nu câștige la Priștina.

Kosovo – Israel se joacă pe stadionul Fadil Vokrri, cu o capacitate de 14.000 de locuri. Într-un interviu oferit pentru FANATIK, Albion Rrahmani a dat asigurări că toți colegii săi sunt foarte motivați să obțină victoria cu Israelul.

10-11-2023
17:29

Israelienii s-au ascuns de teama unui atac

Jucătorii echipei naționale a Israelului au fost nevoiți să se dea jos din autocarul care mergea pe autostradă în drum spre aeroport, după ce a fost lansată o alarmă de atac cu rachete.

Federația Israeliană a postat pe rețelele de socializare un filmuleț cu momentul în care fotbaliștii s-au adăpostit după un parapet de piatră. ”Nimic nu ne va opri din drumul către Euro 2024”, este mesajul care a însoțit videoclipul pe contul de Twitter.

 

Presa din Israel, și nici oficialii federației, nu au anunțat încă dacă jucătorii și staff-ul au ajuns cu bine la aeroport, în vederea deplasării către Kosovo.

Conflictul militar deosebit de violent și de sângeros existent între Israel și gruparea extremistă Hamas, care a generat mii de morți și de o parte și de alta, în Fâșia Gaza, a pus stop sportului în Țara Sfântă. Partidele naționalei Israelului din Grupa I a preliminariilor Euro 2024 care trebuiau să aibă loc în octombrie au fost atunci amânate și UEFA a stabilit ca ele să aibă loc pe 12 noiembrie, cea din Kosovo, și pe 15 noiembrie, cea care trebuia să se joace la Tel Aviv, contra Elveției, dar care va fi găzduită de stadionul din localitatea ungară Felcsut.

Israel, misiune imposibilă, cu 4 meciuri în decurs de nouă zile în Grupa I a preliminariilor Euro 2024

Israel, principala contracandidată la calificare pentru ”tricolori” din Grupa I a preliminariilor Euro 2024, are la prima vedere o misiune imposibilă, pentru că trebuie să dispute în interval de numai 9 zile un număr record de meciuri, 4. Se începe pe 12 noiembrie cu partida de la Priștina contra Kosovo, urmează la Felcsut, pe 15 noiembrie, meciul cu Elveția. Aceste prime două partide sunt restanțele din octombrie.

ADVERTISEMENT

După care, pe 18 și 21 noiembrie au loc ultimele două meciuri din campania preliminară, evident și în Grupa I, care este una dintre cele trei grupe de șase echipe, deci niciodată aici nu stă nici o reprezentativă. Pe 18 noiembrie suntem conectați la maxim la Felcsut, pentru meciul care poate însemna calificarea ”tricolorilor”, iar pe 21 noiembrie, israelienii vor încheia preliminariile în Andorra.

Programul meciurilor din Grupa I a preliminariilor Euro 2024

Duminică, 12 noiembrie, ora 21:45

  • Kosovo – Israel

Miercuri, 15 noiembrie, ora 21:45

  • Israel – Elveția

Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 21:45

  • ora 19:00 Belarus – Andorra
  • Israel – România
  • Elveția – Kosovo

Marți, 21 noiembrie, ora 21:45

  • România – Elveția
  • Andorra – Israel
  • Kosovo – Belarul

Un teren foarte greu și ploaie continuă îi așteaptă pe israelieni în Kosovo

Primul meci, extrem de important în condițiile în care România este prima în grupă, cu 16 puncte, dar cu toate partidele la zi, urmată de Elveția, cu 15 puncte, un meci mai puțin, și Israel, 11 puncte, două partide în minus, este cel de la Priștina, din Kosovo, duminică, 12 noiembrie, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT

Și nu va fi deloc ușor pentru elevii lui Alon Hazan, pentru că în Kosovo plouă de zile bune și vremea va fi la fel în ziua meciului, cu maxim 12 grade la amiază, în jur de 5-6 la ora jocului.

Suprafața de joc a stadionul Fadil Vokkri va fi deosebit de grea, fapt care îi îngrijorează mult pe oficialii israelieni, care ar fi vrut ca meciul să fie mutat pe teren neutru, în alte condiții, dar solicitarea lor nu avea fond, pentru că la această oră în Kosovo e pace, sunt condiții normale pentru meci. Un alt element care va conta va fi atmosfera din tribune, în Kosovo fiind numeroasă populația musulmană, care sigur va face un calvar viața jucătorilor oaspeți.

ADVERTISEMENT

Alon Hazan i-a cerut veteranului Zahavi să revină la echipa națională!

Alon Hazan, selecționerul israelian, a suferit o mare pierdere prin accidentarea vedetei sale, Manor Solomon de la Tottenham, care nu va putea evolua în niciuna dintre cele 4 partide. Din acest motiv el i-a cerut veteranului Zahavi, 36 de ani, care s-a retras de la echipa națională, unde era principalul marcator, să facă un efort și să revină pentru că este mare nevoie de serviciile sale.

De altfel federația israeliană l-a și inclus pe Zahavi pe listă pentru cele 4 meciuri, dar situația sa nu este încă sigură. Totul depindea și stadiul de pregătire fizică al acestuia, pentru că a juca 4 meciuri în mai puțin de 10 zile reprezintă o teribilă încercare pentru organismul oricui.

ADVERTISEMENT

Fanii kosovari vor victoria cu Israelul, Elveția aduce tot ce are mai bun pentru a nu rata calificarea

La Priștina va fi efectiv ca în iad pentru israelieni. Antipatia fanilor kosovari față de oaspeți este imensă după cele petrecute în Gaza, unde au murit mii de civili nevinovați, printre care mulți copii, în urma raidurilor devastatoare ale armatei israeliene, și din acest motiv va fi o motivare uriașă pentru kosovari la acest meci de a obține victoria, deși șansele de a mai lupta la calificare nu mai există.

Și meciul cu Elveția va fi foarte greu pentru că naționala din Țara Cantoanelor vrea să fie sigură de calificare înaintea ultimei partide din preliminarii, de la București, cu România și a adus toate starurile pentru a câștiga meciul de la Felcsut și a face astfel un uriaș pas spre asigurarea unuia dintre locurile de calificare.

Israel nu a avut nicio șansă la meciul din Elveția, pierdut clar și în mod normal elvețienii ar avea toate atuurile să repete performanța după acel halucinant 3-3 acasă, după ce oaspeții aveau 3-1 în minutul 90, cu Belarus, care a încurcat mult treburile.

ADVERTISEMENT