News

De la ce ar fi pornit incendiul de la Spitalul Movila din Ploiești în care doi pacienți au murit. Primele ipoteze

Care ar fi fost cauza ce a dus la incendiul de la Spitalul Movila din Ploiești. Iată care sunt primele ipoteze despre această traghedie, în urma căreia doi oameni au murit carbonizați.
11.11.2021 | 09:47
De la ce ar fi pornit incendiul de la Spitalul Movila din Ploiesti in care doi pacienti au murit Primele ipoteze
ADVERTISEMENT

O anchetă oficială urmează să stabilească motivele izbucnirii incendiului la spitalul Movila din Ploiești, dar deja au apărut primele ipoteze referitoare la acestea.

Cel care a oferit primele detalii despre cauzele care au dus la producerea acestui incendiu a fost chiar managerul unității medicale.

ADVERTISEMENT

Bogdan Nica a precizat că focul ar fi putut fi cauzat de o defecțiune a unui aparat. În același timp, nu este exclus ca incendiul de la Spitalul Movila din Ploiești să se fi produs de la o scânteie.

Concentrația mare de oxigen ar fi putut cauza incendiul

Având în vedere că în salon erau doi pacienți internați cu coronavirus care aveau nevoie de oxigen, este posibil ca această concentrație mare să fi dus la apariția unei scântei, care să fi dus apoi la izbucnirea unui incendiu.

ADVERTISEMENT

Conform managerului, există șansa ca incendiul să fi pornit după ce un pacient agitat a mișcat patul și s-a produs această flamă.

”Există mai multe ipoteze privind cauza incendiului. Focul a fost declanșat fie de la un de la un aparat defect, precum un pulsoximetru sau de la o scânteie produsă accidental.

ADVERTISEMENT

Infirmiera care a suferit arsuri încerca să-i pună masca de oxigen unuia dintre pacienții din salon, care era mai agitat. Atunci a luat foc. S-a intervenit cu stingătoare, apoi au venit pompierii.

Salonul avea o ușă care se deschidea frecvent în exterior și erau și senzori de oxigen, vom vedea dacă și funcționau” a declarat managerul SJUP, Bogdan Nica.

ADVERTISEMENT

Detalii despre posibila cauză a incendiului de la spitalul din Ploiești

Incendiul a durat foarte puțin, dar a afost de ajuns ca el să se extindă și la infirmiera care se afla în salon în acele momente. Aceasta a ajuns la spital cu arsuri pe 20% din suprafața corpului.

Spitalul nu avea autorizație la incendiu, conform spuselor lui Bogdan Nica. Documentele au fost depuse, iar aceasta urma să fie dată.

”Posibil o defecțiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins în câteva secunde la infirmieră, incendiul a fost lichidat foarte repede.

Eram în curs de a obține autorizația, nu aveam. Secția a fost modernizată acum 2 ani, anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc.  (…)

O autorizație la un incendiu nu ne ferește de incendiu, ci arată doar că respectăm niște norme”, a declarat managerul Bogdan Nica la Digi24.

ADVERTISEMENT