News

Caz bizar în SUA: un tânăr declarat mort și-a făcut apariția la secția de poliție. Ce a declarat bărbatul

Un tânăr de 23 de ani din Oregon, SUA, a rămas șocat când a aflat că a fost declarat mort din cauza unei supradoze. Cazul a schimbat protocolul de declarare a morții în stat.
13.01.2024 | 22:59
Caz bizar in SUA un tanar declarat mort sia facut aparitia la sectia de politie Ce a declarat barbatul
Tânărul avea emis pe numele lui un certificat de deces iar familia lui primise o urnă cu cenușă / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Caz bizar în Oregon, acolo unde Tyler Chase, un tânăr de 23 de ani a fost declarat mort din cauza drogurilor. Câteva săptămâni mai târziu, el și-a făcut apariția la o secție de poliție și a solicitat o audiență la Departamentul de Servicii Umane.

Hoțul care i-a furat buletinul a murit de supradoză

Mai mult, familia lui Chase a primit un certificat de deces al tânărului, precum și urna cu cenușă a tânărului, cu toate că acesta era viu și nevătămat.

ADVERTISEMENT

Inițial, polițiștilor nu le-a venit să creadă că cel din fața lor este persoana care fusese declarată decedată. Ei i-au cerut actul de identitate și l-au interogat. Au aflat că Tyler Chase a realizat că ceva nu este în regulă în momentul în care a ajutoarele de asistență alimentară au devenit inactive, pe motiv că titularul lor a decedat.

În urma unei investigații s-a aflat că în toamna anului trecut, lui Tyler Chase i-a fost furat portofelul, în timp ce se afla într-un centru de reabilitare. Ulterior, hoțul a decedat ca urmare a unei supradoze, și a fost identificat drept Tyler Chase, pe baza unui act de identitate temporar găsit asupra lui.

ADVERTISEMENT

Tânărul se luptase cu abuzul de substanțe și tăiase orice legătură cu familia lui de luni bune, așa că dispariția lui nu a fost raportată.

Oficialii au recunoscut că au făcut o greșeală, iar eroarea a dus la schimbarea procedurii de declarare a morții în comitatul Multnomah, scrie Daily Mail Online.

ADVERTISEMENT

Cazul ”mortului viu” de la Iași

Cazul amintește de cel al ieșeanului Gabriel Luca, declarat mort în 2020, după ce cadavrul unui bărbat cu aceleași semnalmente cu el a fost găsit într-un sat din apropiere.

În realitate, Luca plecase la muncă în străinătate și nu anunțase pe nimeni, iar familia îl declarase dispărut. După ce s-a întors, bărbatul a aflat că ”murise”, iar familia îi organizase chiar și o înmormântare.

ADVERTISEMENT

A fost nevoie de luni bune și de o decizie judecătorească pentru ca Gabriel Luca să revină în rândul celor vii.

ADVERTISEMENT