News

Caz bizar la o patiserie. O angajată a rămas blocată într-un congelator. Angajatorii au fost amendați

O cunoscută patiserie din Marea Britanie a primit o amendă uriașă, după ce o angajată a rămas blocată într-un congelator.
31.08.2023 | 19:30
Caz bizar la o patiserie O angajata a ramas blocata intrun congelator Angajatorii au fost amendati
O angajată a rămas blocată într-un congelator, la o patiserie din Londra. Amendă uriașă pentru companie. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un caz ciudat s-a petrecut la o patiserie din Marea Britanie, acolo unde o angajată a rămas blocată într-un congelator. În urma acestui incident, unitatea comercială a primit o amendă astronomică.

O angajată a rămas blocată într-un congelator, la o patiserie din Londra. Amendă uriașă pentru companie

Probleme mari pentru cunoscutul lanț de patiserii Pret a Manger din Marea Britanie. Compania a fost amendată cu 800.000 de lire sterline după un incident care se putea încheia tragic.

ADVERTISEMENT

O angajată a acestei firme a rămas blocată în camera frigorifică mai bine de 2 ore. În tot acest timp, femeia a încercat să folosească cutii de croasante pentru a evita hipotermia.

Victima acestui incident era îmbrăcată cu blugi și un tricou când a fost blocată într-un congelator. Spațiul avea temperatura setată la -18 grade Celsius. Cazul datează din luni iulie a anului 2021, relatează The Guardian.

ADVERTISEMENT

În momentul în care angajata a fost găsită, ea era într-o stare de suferință cumplită. Abia mai putea să respire, iar picioarele și mâinile îi amorțiseră. A ajuns de urgență la spital, unde a fost tratată pentru hipotermie. În urma incidentului, compania a spus că îi pare ”foarte de rău” pentru această întâmplare nefericită.

La audieri, femeia a povestit că a încercat să rupă o cutie de carton plină cu cornuri de ciocolată pentru a acoperi orificiul de ventilație care sufla aer înghețat. Ulterior, a realizat că mâinile ei erau prea amorțite pentru a le putea mișca.

ADVERTISEMENT

Cazul femeii din Londra nu a fost unul izolat

O amplă investigație a fost demarată după acest grav incident. Astfel, s-a constatat că nu există o evaluare adecvată a riscurilor pentru angajații care lucrează în medii cu temperatură controlată.

În plus, sistemul de raportare al firmei Pret a Manger a dezvăluit că au existat mai multe semnalări legate de butoane defecte sau înghețate în ultimele 19 luni. În ianuarie 2020, un alt angajat a rămas blocat în camera frigorifică. Nici atunci, sistemul de deschidere din interiorul acesteia nu funcționa.

ADVERTISEMENT

În timpul procesului demarat în urma incidentului cu angajata blocată, compania și-a recunoscut vinovăția. Magistrații au stabilit o amendă de 800.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie...
Leguma cu care culegătorii au dat lovitura în această perioadă. E la discreţie şi ia de cele mai multe ori calea exportului
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent...
Cristi Borcea se întoarce la marea dragoste după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod...
Cum arată casa Laurei Cosoi din București: a amenajat dormitorul copiilor într-un mod inedit! Actrița și familia ei și-au cumpărat o locuință de poveste și în Maramureș
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se...
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia...
O româncă din India spune adevărul despre relația dintre Salman Khan și Iulia Vântur: „Mama lui a declarat că Iulia...”