News

Caz bizar la o patiserie. O angajată a rămas blocată într-un congelator. Angajatorii au fost amendați

O cunoscută patiserie din Marea Britanie a primit o amendă uriașă, după ce o angajată a rămas blocată într-un congelator.
31.08.2023 | 19:30
Caz bizar la o patiserie O angajata a ramas blocata intrun congelator Angajatorii au fost amendati
O angajată a rămas blocată într-un congelator, la o patiserie din Londra. Amendă uriașă pentru companie. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un caz ciudat s-a petrecut la o patiserie din Marea Britanie, acolo unde o angajată a rămas blocată într-un congelator. În urma acestui incident, unitatea comercială a primit o amendă astronomică.

O angajată a rămas blocată într-un congelator, la o patiserie din Londra. Amendă uriașă pentru companie

Probleme mari pentru cunoscutul lanț de patiserii Pret a Manger din Marea Britanie. Compania a fost amendată cu 800.000 de lire sterline după un incident care se putea încheia tragic.

ADVERTISEMENT

O angajată a acestei firme a rămas blocată în camera frigorifică mai bine de 2 ore. În tot acest timp, femeia a încercat să folosească cutii de croasante pentru a evita hipotermia.

Victima acestui incident era îmbrăcată cu blugi și un tricou când a fost blocată într-un congelator. Spațiul avea temperatura setată la -18 grade Celsius. Cazul datează din luni iulie a anului 2021, relatează The Guardian.

ADVERTISEMENT

În momentul în care angajata a fost găsită, ea era într-o stare de suferință cumplită. Abia mai putea să respire, iar picioarele și mâinile îi amorțiseră. A ajuns de urgență la spital, unde a fost tratată pentru hipotermie. În urma incidentului, compania a spus că îi pare ”foarte de rău” pentru această întâmplare nefericită.

La audieri, femeia a povestit că a încercat să rupă o cutie de carton plină cu cornuri de ciocolată pentru a acoperi orificiul de ventilație care sufla aer înghețat. Ulterior, a realizat că mâinile ei erau prea amorțite pentru a le putea mișca.

ADVERTISEMENT

Cazul femeii din Londra nu a fost unul izolat

O amplă investigație a fost demarată după acest grav incident. Astfel, s-a constatat că nu există o evaluare adecvată a riscurilor pentru angajații care lucrează în medii cu temperatură controlată.

În plus, sistemul de raportare al firmei Pret a Manger a dezvăluit că au existat mai multe semnalări legate de butoane defecte sau înghețate în ultimele 19 luni. În ianuarie 2020, un alt angajat a rămas blocat în camera frigorifică. Nici atunci, sistemul de deschidere din interiorul acesteia nu funcționa.

ADVERTISEMENT

În timpul procesului demarat în urma incidentului cu angajata blocată, compania și-a recunoscut vinovăția. Magistrații au stabilit o amendă de 800.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT