News

Caz de moarte suspectă în Rusia! O polițistă a „alunecat” de la balcon după ce și-a acuzat fostul șef de extorcare de fonduri

17.07.2020 | 18:51
Caz de moarte suspecta in Rusia O politista a alunecat de la balcon dupa ce sia acuzat fostul sef de extorcare de fonduri
ADVERTISEMENT

O polițistă din Rusia a încetat din viață la scurt timp după ce a depus mărturie într-un dosar penal în care fostul său șef este acuzat, printre altele de extorcare de fonduri, confirmând astfel suspiciunile anchetatorilor. Cazul se înscrie în seria morților suspecte care au șocat opinia publică în ultimii ani și au ridicat întrebări ce probabil vor rămâne pentru totdeauna fără răspuns.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate observa cum ofițerul Ekaterina Mișkina, în vârstă de 37 de ani, zace fără suflare lângă o clădire de apartamente cu nouă etaje din orașul Habarovsk, situat la mai mult de 8000 de kilometri distanță de Moscova.

ADVERTISEMENT

În momentul de față nu se cunoaște cu exactitate ce sau pe cine urmărea femeia înainte de a plonja de la etajul cinci al blocului, însă mai multe publicații locale insistă asupra faptului că aceasta a încercat să urce pe acoperișul clădirii. Nu a reușit, așa că a decis să coboare câteva etaje, de unde ar fi „alunecat”.

O polițistă din Rusia a murit în condiții ciudate după ce a depus mărturie împotriva fostului șef

Pe de altă parte, surse din cadrul instituțiilor de forță din Rusia au declarat sub protecția anonimatului că Mișkina a fost martor într-un dosar penal deschis împotriva fostului ei șef, suspectat că lua bani de la subordonați. Ba chiar ar fi depus mărturie împotriva acestuia cu puțin timp înainte să se stingă din viață în condiții ciudate.

ADVERTISEMENT

Cazul său vine după ce mai mulți medici din Rusia au căzut de la înălțime în timpul crizei COVID-19. La fel s-a întâmplat și cu doi tineri jurnaliști în 2018, respectiv 2019, precum și cu baronul Dmitri Bosov, care a fost găsit mort la domiciliul său dintr-o suburbie a Moscovei.

Un pistol a fost descoperit în apropierea trupului său neînsuflețit

Comisia de anchetă a anunțat miercuri că Bosov, în vârstă de 52 de ani, a murit în urmă cu o seară din cauza unei răni la cap produse prin împușcare.

ADVERTISEMENT

Un pistol a fost găsit în apropierea trupului miliardarului, motiv pentru care anchetatorii au stabilit că acesta și-a pus capăt zilelor.

Bosov era acționar majoritar și președinte al consiliului de administrație al grupului Alltek, care controlează producătorii de cărbune Siberian Anthracite, VostokUgol și alte firme importante.

ADVERTISEMENT

Cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, acesta ocupa poziția 86 în topul celor mai bogați ruși.

ADVERTISEMENT
Tags: