News

Caz fără precedent în România. O femeie diagnosticată cu Covid-19 a născut cvadrupleți

10.03.2021 | 12:54
Caz fără precedent în România. O femeie diagnosticată cu Covid-19 a născut cvadrupleți
Tânăra mămică și cei patru micuți, toți de sex masculin, se simt bine în urma intervenției. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O tânără însărcinată diagnosticată cu Covid-19 a adus pe lume nu unul, ci patru copii, toți de sex masculin și perfect sănătoși. Vorbim despre un caz fără precedent în țara noastră, încheiat cu succes de echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași.

Pe lângă infecția cu virusul SARS-CoV-2, femeia de 37 de ani prezenta trombocitopenie și defect septal atrial operat în antecedente. Chiar dacă misiunea specialiștilor nu a fost deloc ușoară, totul a decurs bine.

ADVERTISEMENT

Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări şi multă sănătate întregii familii”, se arată în comunicatul transmis de conducerea unității spitalicești.

O tânără infectată cu noul coronavirus a născut patru băieți perfect sănătoși

Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

ADVERTISEMENT

Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente.

Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină.

Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele.

ADVERTISEMENT

Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”, au transmis medicii de la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași.

Este un caz foarte rar şi ne bucură că este un caz reuşit. Din punct de vedere medical, cazul este unul de literatură de specialitate – sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2.

În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore.

ADVERTISEMENT

Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Am putea spune că este o mamă-eroină”, a declarat și managerul unității sanitare, dr. Gabriel Martinescu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri