News

Caz fără precedent în România. O femeie diagnosticată cu Covid-19 a născut cvadrupleți

10.03.2021 | 12:54
Caz fara precedent in Romania O femeie diagnosticata cu Covid19 a nascut cvadrupleti
ADVERTISEMENT

O tânără însărcinată diagnosticată cu Covid-19 a adus pe lume nu unul, ci patru copii, toți de sex masculin și perfect sănătoși. Vorbim despre un caz fără precedent în țara noastră, încheiat cu succes de echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași.

Pe lângă infecția cu virusul SARS-CoV-2, femeia de 37 de ani prezenta trombocitopenie și defect septal atrial operat în antecedente. Chiar dacă misiunea specialiștilor nu a fost deloc ușoară, totul a decurs bine.

ADVERTISEMENT

Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele. Personalul medical transmite felicitări şi multă sănătate întregii familii”, se arată în comunicatul transmis de conducerea unității spitalicești.

O tânără infectată cu noul coronavirus a născut patru băieți perfect sănătoși

Pe data de 9 martie 2021, echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași a rezolvat un caz în premieră pentru România: cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă.

ADVERTISEMENT

Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente.

Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1400 și 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină.

ADVERTISEMENT

Pacienta a evoluat bine din punct de vedere medical, starea ei, în acest moment, fiind una stabilă. Mama a primit cu bucurie venirea pe lume a celor 4 fii, pentru care avea deja pregătite numele.

Personalul medical transmite felicitări și multă sănătate întregii familii”, au transmis medicii de la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Elena Doamna” din Iași.

ADVERTISEMENT

Este un caz foarte rar şi ne bucură că este un caz reuşit. Din punct de vedere medical, cazul este unul de literatură de specialitate – sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2.

În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore.

Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Am putea spune că este o mamă-eroină”, a declarat și managerul unității sanitare, dr. Gabriel Martinescu.

ADVERTISEMENT