News

Caz grav la Slatina: un tânăr cu probleme psihice ar fi fost bătut la Spitalul Județean: ”Mami, m-au omorât în bătaie”

Caz grav la Spitalul Județean: un tânăr cu probleme psihice ar fi fost bătut în unitatea medicală. Acuzațiile au fost făcute de mama acestuia.
25.04.2023 | 20:34
Caz grav la Slatina un tanar cu probleme psihice ar fi fost batut la Spitalul Judetean Mami mau omorat in bataie
Acuzații grave la Slatina: un tânăr ar fi fost bătut în secția de psihiatrie a Spitalului Județean: ”M-au omorât în bătaie”. Sursa foto: captură Știrile ProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un caz foarte grav a avut loc la Slatina, acolo unde un tânăr cu probleme psihice ar fi fost bătut la Spitalul Județean. Aceste acuzații sunt aduse de mama pacientului. Totul s-ar fi petrecut la mijlocul acestei luni.

Acuzații grave la Slatina: un tânăr ar fi fost bătut în secția de psihiatrie a Spitalului Județean: ”M-au omorât în bătaie”

Un bărbat de 39 de ani din județul Olt a fost internat la secția de psihiatrie a Spitalului Județean din Slatina pe 12 aprilie. Peste doar opt zile, când a fost externat, acesta ar fi fost plin de vânătăi, acuză mama sa.

ADVERTISEMENT

Femeia mai spune că fiul ei avea la externare urme de lovituri, inclusiv la cap. Aceasta nu a stat pe gânduri și a sunat la Serviciul Unic de Urgență 112. Ulterior, a depus plângere la poliție.

Tânărul a fost cel care i-a spus mamei sale despre tratamentul de care ar fi avut parte la unitatea medicală. ”Când m-am dus, băiatul meu striga ca din gură de șarpe cu un angajat de acolo care îi căra biletul de externare și scrisoarea medicală ‘Mami, m-au omorât în bătaie’.

ADVERTISEMENT

Urla și zicea că ‘Mă doare capul, mami, mă dor, pe aici, nu pot să respir’, dar vorbea foarte greu. Am vrut să îi cer socoteală, să stau de vorbă cu doctorița și i-am spus, nici nu voia să iasă, i-am spus ‘Doamna doctor, e posibil să îmi iau așa copilul?!’”, afirmă mama pacientului, conform ȘtirileProTV.

În urma acestui incident, familia a cerut un certificat medico-legal. Actul atestă că loviturile au fost produse prin lovire cu sau de corpuri dure. Rudele au cerut socoteală și celor de la spital.

ADVERTISEMENT

Un angajat al unității admite că pacientul a fost legat. ”L-au legat colegii mei care au fost de serviciu. Probabil au primit ordin să îl lege, nu îl legau ei de bunăvoie, eu când am venit l-am găsit concentraționat”.

Reacția Spitalului Județean: ”Nimeni nu lovește, nu există asemenea tratament”

Acest incident grav s-a lăsat cu o anchetă la spitalul din Slatina. În următoarele zile vor da declarații toți cei care au fost la muncă în acele zile, la fel și pacienții. Se vor analiza cu atenție imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, medicii neagă faptul că pacientul ar fi fost lovit. ”Neagă, nimeni nu lovește, nu există asemenea tratament în analele medicinei – nu prin lovire sau prin coerciție – niciodată, totul este maximul de aport fizic asupra pacientului este contentia care este și cu acordul familiei”, a afirmat Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt Spitalul Județean Slatina, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT